Březen na HBO
Autor: PR Press HBO, ČR , e-mail: www.hbo.cz Přidané: 10.02.2003
Přestože ještě nemáme ani polovinu měsíce února, poodhalíme vám již dnes, jaké programové lahůdky jsou pro diváky kabelových sítí a satelitní služby UPC Direct nachystané na kanále HBO na příští měsíc:


V březnu bude zlatým hřebem měsíce největší událost ve světě filmu, a to 75. udílení cen Academy Awards. HBO bude vysílat tuto show živě 24. března od 2:00 hod. ráno. Záznam z této velké události bude vysílán téhož dne (v pondělí 24.3.) od 20:00 hod. Po tomto záznamu se diváci budou moci těšit na reprízu Oskary ověnčeného filmu Gladiátor.

Premiéry

HBO nabízí mezi březnovými filmy v Nedělních premiérách program, v němž najdete nejnavštěvovanější filmy měsíce. Březnovou nedělní sestavu zahájí dobrodružný film Příběh rytíře (56,56 milionů dolarů v USA, 8,76 milionů v ČR, 104 144 českých diváků). Zábavný středověký příběh mladého venkovského kluka, který se rozhodne dokázat, že může být dobrým rytířem v rytířském klání dřevci. Ve filmu ztělesňuje hlavní postavu Heath Ledger (Patriot, 10 důvodů, proč Tě nenávidím) a uslyšíte v něm skvělou rockovou hudbu. Další v řadě je pokračování úspěšné komedie Dr. Doolittle 2 (112,95 milionů dolarů v USA a 5,87 milionů v ČR, 79 445 českých diváků), kde se v hlavní roli objeví opět Eddie Murphy (Zamilovaný profesor, Doživotí, Policajt z Beverly Hills). Následuje romantická komedie Lásce na stopě (50,29 milionů dolarů v USA) kde se v hlavních rolích objeví Kate Beckinsaleová (Pearl Harbor) a John Cusack (V kůži Johna Malkoviche). Filmům o krokodýlu Dundeem vévodí australský herec Paul Hogan. V březnu uvidíte na HBO mezi premiérami Krokodýl Dundee v Los Angeles (25,63 milionů v USA, 3,5 milionů v ČR, 45 743 českých diváků). Belphegor - Fantom Louvru (1,12 milionu v ČR, 11 292 českých diváků) nedělní nabídku zakončí. Vynikající příběh francouzské produkce představí krásnou Sophii Marceau (007 - Jeden svět nestačí).

Mezi Sobotními premiérami se představí: Hannibal (165, 09 milionu dolarů v USA, 17,72 milionu v ČR, 215 185 českých diváků). Dlouho očekávané pokračování Mlčení jehňátek k nám opět přichází s půvabnou Julianne Mooreovou a s Anthony Hopkinsem, který se stále drží svých starých stravovacích návyků jako Hannibal Lecter. Hororová komedie Scary Movie (71,3 mil. v USA, 7,1 mil. v ČR, 86 514 českých diváků) pokračuje ve stejném tónu humorné mozaiky, parodující jiné dobře známé filmy. V dalším pokračování Záhada Blair Witch 2 (26,43 v USA, 2,5 mil. v ČR, 36 670 českých diváků) se vysokoškolští studenti z Bostonské univerzity nechají fascinovat událostmi kolem tří pohřešovaných filmařů v Marylandu, a rozhodnou se kráčet v jejich stopách, aby zjistili, co se skutečně stalo. Následuje thriller Stíny mrtvých, v němž archeoložka ztělesněná Olivií Williamsosvou (Příběh rytíře) objeví v prastaré jeskyni v Jeruzalémě ukřižované tělo z doby kolem prvního století našeho letopočtu. Badatel, jenž se zabývá studiem Nového Zákona, a jehož hraje Antonio Banderas (Spy Kids) dorazí na scénu, aby její nálezy posoudil. Sobotní sestavu zakončí Bouchači a bouchačky – akční film s Denisem Learym, Elizabeth Hurleyovou a Stevem Buscemim.

Páteční premiéry představí film Špinavej Joe (27,8 mil. v USA), komedie v hlavní roli s Davidem Spadem (Křupan). Bojkot je biografické drama z originální produkce HBO, založené na pravdivém příběhu Afro-američanů a jejich bojkotu veřejných autobusů během hnutí za občanská práva v padesátých letech dvacátého století, které vedl Martin Luther King. Za zmínku stojí Podraz.com, napínavý příběh o softwarovém obchodu v novém tisíciletí.

Seriály

Druhá série velmi úspěšného seriálu z produkce HBO, držitele Zlatého Glóbu (Nejlepší televizní seriál - drama, a nejlepší výkon ve vedlejší ženské roli v seriálu, miniseriálu a filmu pro televizi - Rachel Griffiths) Odpočívej v pokoji, pokračuje v březnu. Nové epizody uvidíte každý čtvrtek ve 22:00, s opakováním v sobotu a úterý v noci.

Premiéry s titulky

Každé pondělí od 20:00 můžete sledovat filmy v původním znění s titulky. Březnový výběr nabízí: Trosečník, Ten nejlepší, Pearl Harbor a Pod povrchem.

Klub HBO

Klub HBO je dvojprogram se společnou tematikou (profil herce, žánr, stejný režisér, atd.). První březnový klub nabízí sestavu „hrdinských“ komiksových příběhů: X-Men a Mystery Men. Další dva klubové filmy se vztahují k muzikantům s latinskou hudbou v krvi: La Bamba s příběhem Ritchieho Valense a Pro lásku či pro vlast: Příběh Artura Sandovala. Třetí klubový večer měsíce nabídne dvojprogram s australskými herci Memento (Guy Pierce) a Mise v ohrožení (Sam Neill). Poslední úterý v březnu uvidíte klub se Samuelem L. Jacksonem, který se představí ve filmech Vyvolený a Krvavá volba.

V páteční večery ve 20:00 můžete na HBO sledovat Poslední pateční šanci, kde mají diváci možnost vidět některé z nejlepších filmů v hlavním vysílacím čase naposledy. V březnu nabízíme: Agent v sukni, Všechny moje lásky, podfu(c)k a Podzim v New Yorku


Tento přehled připravila společnost HBO Česká republika, www.hbo.cz.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/451/brezen-na-hbo/