Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:00:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Digitálny signál v plnej sile

  Autor: PR Press Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 29.06.2011


Spoločnosť Towercom, a.s. prevádzkovateľ digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku, úspešne ukončila budovanie základných sietí vysielačov digitálneho terestriálneho komerčného a verejnoprávneho multiplexu DVB-T. Oddnes je už k dispozícii takmer všetkým slovenským domácnostiam kompletná programová ponuka v digitálnej kvalite, s modernými funkciami, bez mesačných poplatkov a viazanosti, dostupná cez bežnú anténu.


Už 22. decembra 2009 bol po 3 mesiacoch výstavby spustený prvý digitálny terestriálny multiplex s pokrytím 80,3% obyvateľstva, ktorým sa začala éra pravidelného digitálneho terestriálneho vysielania. Prvý vysielač verejnoprávneho multiplexu bol spustený 11.6.2010 a prvý vysielač druhého – komerčného multiplexu 28.6.2010 a dnes je výstavba úspešne dokončená. Týmto dňom dosiahlo pokrytie druhým multiplexom viac ako 91% obyvateľov a verejnoprávny multiplex pokrýva viac ako 95% obyvateľov.

„Tento historický moment je porovnateľný so spustením analógového vysielania v novembri 1956. Som rád, že môžeme vysielateľom ako aj divákom odovzdať DVB-T v plnej sile. Slovensko sa právom dostalo medzi lídrov digitalizácie v stredoeurópskom regióne,“ hovorí Ing. Peter Valentovič, zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Towercom, a.s.

Dnes o 11.00 hod. bolo spustené vysielanie druhého aj verejnoprávneho multiplexu z vysielača Bratislava – Kamzík a týmto okamihom bola základná sieť DVB-T vysielačov dobudovaná. V uplynulých dňoch prebiehala výmena anténového systému na tejto dominante Bratislavy, ktorá so svojou výškou 194 m tvorí jeden zo symbolov hlavného mesta. Nový anténový systém s vrcholom v nadmorskej výške 633 m zabezpečí pokrytie digitálnym signálom pre podstatnú časť západného Slovenska.

Veľkou prednosťou digitálneho terestriálneho TV vysielania je jeho dostupnosť pre všetkých bez mesačných či aktivačných poplatkov a viazanosti. Divákom digitálneho vysielania sa môže stať každý ihneď (podmienkou je vybavenie DVB-T prijímačom a pokrytie signálom DVB-T).

Aktuálne informácie ohľadom digitálneho terestriálneho vysielania sú zverejnené na internetovej stránke www.dvbt.towercom.sk.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T, analógových rozhlasových vysielačov, ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercomu patria najvýznamnejšie slovenské a české televízne a rozhlasové stanice, prevádzkovatelia mobilných sietí, významní poskytovatelia telekomunikačných služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších korporácií. Towercom, a.s. technicky zabezpečuje aj digitálnu satelitnú platformu Skylink.


Michal Šuran, marketingový manažér, Towercom a.s., 29. 6. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.06.2011 • Služby Skylinku na Slovensku sprostredkuje Skylink, a. s. [ 3 ]
01.06.2011 • Ivan Ševčík - nový Country Manager HBO
27.05.2011 • Digitálna televízia Magio už od 7,99 € mesačne alebo bez poplatkov a viazanosti [ 4 ]
26.05.2011 • Skylink spouští pilotní projekt - nabídku Irdeto přijímačů s kartami Výměna [ 3 ]
20.05.2011 • Značková prodejna Allcom poprvé v ČR
28.04.2011 • MS v hokeji 2011 aj v HD kvalite v DVB-T

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  KH 

18.07.2011 12:31 • ® a1972
Kúštik to dokafrali,ked nezapojili MUX2 na jednom z vysielačov t.j.Kráľova Hoľa,ktorým je pokryté veľké územie Slovenska. :bad:
 
 
  Towercom a DVB-T 

03.07.2011 19:38 • ® Frank1
DVB-T z hľadiska kvality sa vôbec nedá považovať za ukončené.Ak si Towercom takto predstavuje pokrok v šírení televízneho signálu, tak veľmi pekne ďakujem!Napríklad z vysielača Magurka (Námestovo) ide síce verejnoprávny MUX na 26 kanáli dobre, ale MUX 2 na 59 kanáli má veľké a časté poklesy v kvalite signálu.Z 82% často naraz spadne na 30%.Analóg išiel aspoň rovnomerne.Digitál (myslím DVB-T)je veľmi ľahko hocičím ovplyvniteľný a potom kockuje, prípadne až mrzne obraz.Nedá sa to používať na archiváciu.Jediným riešením je fakt len satelit.
 
 
  Towercom hanba. 

01.07.2011 14:01 • ® cudro
Neviem co ten Towercom stale blbe ale vcera mi poslal otec sms ze na vsetkych styroch kanaloch ma rovnaky program. Naco vypinaju analog ked este stale experimentuju s DVBT. Neviem co robi Telekomunikacny urad ze si mozu dovolit voci obcanom taketo experimenty. Mali by dostat poriadne mastnu pokutu ze nezvladli prechod z analogu na digital.
 
 
  towercom sux! 

01.07.2011 06:59 • ® piggee
Skoncil analog, skoncil u mna terestrial.. kedze ja nemam vyhlad na kamzik (zo vsetkych stran mam vyssie panelaky ako je nas, tak mam jednoducho smolu.. a to som v BA.. diki Towercom
 
 
  Towercom :bad: 

29.06.2011 17:31 • ® Buddy
Keďže si takto Towercom robí PR keď si myslí že spravil niečo dobré, ja mu spravím anti-PR za to čo podľa mňa spravil zle. Aj keď je to už minulosť a napriek tomu že viem že sa vymieňal anténny systém na Kamzíku, minimálne spusteniu multiplexu s Doma a JOJ Plus podľa mňa nič nebránilo, 56. kanál bol už dávno skoordinovaný, posledné 2 roky počas Olympiády a tento rok aj počas Majstrovstiev už fungoval, čiže technický problém neumožňujúci jeho spustenie nebol.
Towercom :bad::bad::bad::mad: !!!
Aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, spravím tento re-post môjho staršieho názoru:
Towercom ma v poslednej dobe strašne serie ako zdržuje spustenie 2. multiplexu v Bratislave! Všade vo svete sa analóg vypína iba kvôli tomu aby sa na uvoľnených kanáloch dalo vysielať digitálne, ale v Bratislave sa vypli 4 analógové vysielače už začiatkom júna a nezapol sa žiaden (nový) digitálny!
A ešte k tomu po vypnutí analógu (predpokladám že preto aby človek nemal náhradu) sa podozrivo často vypína multiplex na 66, kanáli často aj na niekoľko hodín.
A tak isto podozrivo často sa znižuje na 66. kanáli vyžiarený výkon až tak že napriek tomu že mám priamy výhľad na Kamzík, musím anténu natočiť anténu úplne presne na Kamzík aby som niečo chytil a aj tak to často vypadáva, štvorčekuje! Pritom kým išiel aj analóg (a teda človek by za tejto situácie neprišiel o možnosť pozerať daný kanál) takéto situácie nenastávali a signál bol neprerušovaný a silný stále. Situácia s takýmto mizerným signálom sa od 2. júna opakuje denne, často trvá aj pol dňa!
Pýtam sa či nikomu nevadí že si týmto spôsobom Towercom zvyšuje zisky keď ľudí takýmito špinavými praktikami "núti" prejsť z teresterického príjmu (ktorý sa týmto spôsobom snaží dostať do roviny nespoľahlivého spôsobu príjmu s malou ponukou programov) na príjem za ktorý je nutné Towercomu minimálne jednorázovo zaplatiť?
Nevadí to divákom ktorí za iný typ príjmu musia zaplatiť?
Nevadí to verejnoprávnej TV ktorej Towercom neposkytuje plnohodnodtnú službu verejného záujmu podporenú zákonom?!?
Nevadí to súkromným TV že Towercomu platia za šírenie teresteriálneho signálu, pričom tento signál (analógový už nie a digitálny ešte nie) divák reálne nedostáva?
Pýtam sa načo sa vypli 2. júna analógové signály v BA na kanáloch 31, 44 a 50 keď nové multiplexy sa budú vysielať na 27. a 56 kanáli až koncom júna?!? (snáď?)
Podľa mňa je toto zneužívanie monopolného postavenia na trhu a obchodná inšpekcia by sa mala na to pozrieť!
Ľudia nie sú stádo tupcov ktorí si musia všetko nechať ľúbiť!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist