Rizika nelicencovaných dekodérů
Autor: PR Press Skylink , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 02.09.2011


Česko-slovenská satelitní platforma Skylink upozorňuje zákazníky, prodejce a obchodní partnery na rizika spojená s nelicencovanými dekodéry - uničtečkami.


V poslední době Skylink zaznamenal případy, kdy zákazníkům byl při koupi karty Skylink - Irdeto nabízen satelitní přijímač s universální čtečkou bez licence Irdeto. Setkali jsme se s tvrzením prodejců, že universální čtečka podporuje i karty Skylink Irdeto. Podobná tvrzení se objevují v souvislosti s přijímači Ferguson Ariva, Optibox EXTRA, Amiko, Opticum, Dreamsky, SatElita, AB CryptoBox a dalšími.

Důrazně upozorňujeme prodejce a naše partnery, že systém Irdeto PIsys se několikrát v roce upgraduje a následně přes satelit modifikuje obsah aktivních přístupových karet. Tato modifikace zajišťuje kompatibilitu vysílací strany se stranou přijímací – satelitním dekodérem. Pokud je v dekodéru použit jiný, než certifikovaný software Irdeto (Softcell verze 3.6 a vyšší), je velmi pravděpodobné, že po upgrade systému nebude dekódování řádně fungovat, což bylo prokázáno testy na laboratorním systému Irdeto.

Je proto velmi žádoucí, aby si prodejci byli plně vědomi tohoto nebezpečí a doporučovali ke koupi výhradně satelitní přijímače s certifikovanými dekodéry. Jedině tak se vyhnou budoucím reklamacím a poskytnou svým zákazníkům zařízení plně kompatibilní s kartou Skylink.

Skylink nenese žádnou odpovědnost za funkčnost satelitních přijímačů využívající jiný než oficiální licencovaný software.

Seznam přijímačů certifikovaných Skylinkem najdete zde.


PR Skylink, 2. 9. 2011

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4725/rizika-nelicencovanych-dekoderu/