Terapie na HBO!
Autor: PR Press HBO ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.09.2011
Po realizaci unikátních dokumentů a hraných filmů společnost HBO ČR vstupuje do oblasti tvorby vlastních seriálů. Pětačtyřicetidílné drama TERAPIE se běžným seriálům vymyká svou formou, obsahem i autenticitou problémů, o nichž vypráví. Předpremiéra úvodního dílu nás čeká v neděli 9. října ve 20:00 hod., premiéry pak od pondělí 10. října, každý všední den ve 20:00 hod.


Seriál TERAPIE je výjimečný svou psychologickou hloubkou, propracovaností postav i neobvyklým dějištěm. Téměř celý se odehrává v pracovně psychologa Marka Pošty (Karel Roden), kterého během jednotlivých dnů v týdnu navštěvuje několik různorodých pacientů.

Každé pondělí dochází do psychologovy pracovny vyzývavá Sandra (Tatiana Pauhofová), která se hned v úvodním díle přizná, že je do Marka zamilovaná.

V úterý absolvuje terapii bývalý voják z Afghánistánu (Lukáš Hejlík), u kterého postupně vycházejí najevo jeho válečná traumata.

Ve středu se psycholog setkává s mladičkou gymnastkou Lindou (Michaela Doubravová), jež předstíranou suverénností maskuje své sebevražedné sklony.

Ve čtvrtek jej navštěvuje manželský pár (Aňa Geislerová a Martin Hofmann), který se hádá kvůli zvažovanému potratu a jehož neshody souvisejí se špatnou komunikací.

Každý pátek hrdina navštěvuje svou starší kolegyni, s níž konfrontuje své pochybnosti a rodinné starosti. Ditu zosobnila známá slovenská herečka Kamila Magálová. Psychologovu choť, s níž prožívá manželkou krizi, ztělesnila Klára Melíšková. Jejich dospívající dceru, s níž si otec rovněž moc nerozumí, si zahrála Berenika Kohoutová.


Sondu do lidských duší, vycházející z podrobných povahopisů jejích aktérů, režírovali Petr Zelenka, Marek Najbrt a Jaroslav Fuit. První ze zmíněných režisérů byl supervizorem celého projektu, autory scénářů jsou kromě Zelenky a Najbrta také Robert Geisler, Benjamin Tuček a Iva Klestilová. Mravně vypjaté drama vychází z celosvětově populárního izraelského formátu Be'Tipul a jeho zápletky jsou přizpůsobeny českým historickým a kulturním kontextům.


Předpremiéra úvodního dílu: neděle, 9. října ve 20:00 hod.
Premiéry: od pondělí, 10. října, každý všední den ve 20:00 hod.



Pavla Brožková, PR - HBO Czech Republic, foto: HBO


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4755/terapie-na-hbo/