Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 00:37:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Oscarový režisér Sidney Lumet v neděli na MGM Channel

  Autor: PR Press Chello CE , e-mail: info@chellocentraleurope.com Přidané: 23.09.2011


Dvěma celovečerními snímky připomene filmový kanál MGM Channel tvorbu oscarového režiséra Sidneyho Lumeta. V neděli 25. září odvysílá v cyklu Zblízka hořkou komedii Garbo mluví (od 20.00 hod.) a podmanivé drama Sestup Orfeův (od 22.05 hod.). Placenou kabelovou a satelitní televizi MGM Channel zastupuje společnost Chello Central Europe, člen skupiny Liberty Global, Inc. Reklamní čas prodává agentura Atmedia.


V zářijovém pořadu MGM zblízka bude v centru pozornosti americký režisér Sidney Lumet, který si od svého režisérského debutu v roce 1957 udržuje průměr více než jednoho filmu ročně, a patří tak k nejproduktivnějším režisérům moderní éry filmu.

Sidney Lumet se narodil 25. června 1924 ve Philadelphii. Svou kariéru zahájil jako pomocný režisér, brzy se však z něj stal velmi schopný a kompetentní televizní režisér a poté se přesunul k filmu. Proslul svými technickými znalostmi a schopností dovést herce k prvotřídním výkonům. K typickým rysům jeho filmů patří vysoký důraz na dialog, značná míra promluv a dramatické a emocionálně laděné verbální duely, které ovšem nikdy nesklouzávají do přílišné sentimentality.

V roce 2005 získal Lumet Oscara za celoživotní dílo, konkrétně za výjimečné přispění k rozvoji scenáristiky, herectví a filmového umění obecně. Za svou kariéru pracoval Sidney Lumet na více než 70 titulech, mimo jiné také na několika dílech televizních pořadů. Tento vskutku výjimečný režisér nás navždy opustil letos v dubnu ve věku 86 let. Na počest jeho neobyčejného talentu uvede MGM Channel hořkou komedii Garbo mluví a podmanivé drama Sestup Orfeův.


Více o stanici MGM Channel

Kanál MGM přináší legendy stříbrného plátna i současné filmové hity z věhlasné kolekce hollywoodského studia Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Správně vyvážený mix žánrů uspokojí v pohodlí domova všechny milovníky kvalitní kinematografie. Více na www.mgmchannel.com.


Společnost Chello Central Europe

Chello Central Europe je jednou z vedoucích mezinárodních firem v oblasti vysílání, distribuce a zastupování tematických televizních stanic se zaměřením na trh střední a východní Evropy. Chello Central Europe je podnikatelskou jednotkou v rámci skupiny Chellomedia – přední mezinárodní mediální společnosti a evropské obsahové divize společnosti Liberty Global, Inc. Současné portfolio Chello Central Europe v Česku a na Slovensku zahrnuje stanice SPORT1, SPORT2, SportM, Minimax (pro děti), Spektrum (dokumenty), TV Paprika (gastronomie), Spektrum Home (bydlení) a společný podnik s MGM (filmy). Kromě tematických kanálů společnost dále provozuje firmu Atmedia se sídlem v Polsku, zajišťující prodej reklamních časů. Aktuálně působí také v Česku a v Maďarsku. Vedle toho Chello Central Europe obchodně a distribučně zastupuje okolo 20 zahraničních tematických stanic a televizních společností, mj. Fine Living Network (FLN), Zone Romantica, Zone Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, History, Hustler TV, Daring!TV nebo Bloomberg.


Jakub Švestka, Senior PR Executive, Chello Central Europe s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.09.2011 • Žijte se zájmem v říjnu na National Geographic Channel
26.09.2011 • Říjnové filmové lahůdky na Cinemaxu
22.09.2011 • Šport na obrazovkách Slovenskej televízie tento víkend
22.09.2011 • Terapie na HBO! [ 1 ]
21.09.2011 • Nenechte si ujít v říjnu na Travel Channel
21.09.2011 • Dvojnásobný počet přenosů Tipsport Extraligy na NOVA Sport [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist