Oscarový režisér Sidney Lumet v neděli na MGM Channel
Autor: PR Press Chello CE , e-mail: info@chellocentraleurope.com Přidané: 23.09.2011
Dvěma celovečerními snímky připomene filmový kanál MGM Channel tvorbu oscarového režiséra Sidneyho Lumeta. V neděli 25. září odvysílá v cyklu Zblízka hořkou komedii Garbo mluví (od 20.00 hod.) a podmanivé drama Sestup Orfeův (od 22.05 hod.). Placenou kabelovou a satelitní televizi MGM Channel zastupuje společnost Chello Central Europe, člen skupiny Liberty Global, Inc. Reklamní čas prodává agentura Atmedia.


V zářijovém pořadu MGM zblízka bude v centru pozornosti americký režisér Sidney Lumet, který si od svého režisérského debutu v roce 1957 udržuje průměr více než jednoho filmu ročně, a patří tak k nejproduktivnějším režisérům moderní éry filmu.

Sidney Lumet se narodil 25. června 1924 ve Philadelphii. Svou kariéru zahájil jako pomocný režisér, brzy se však z něj stal velmi schopný a kompetentní televizní režisér a poté se přesunul k filmu. Proslul svými technickými znalostmi a schopností dovést herce k prvotřídním výkonům. K typickým rysům jeho filmů patří vysoký důraz na dialog, značná míra promluv a dramatické a emocionálně laděné verbální duely, které ovšem nikdy nesklouzávají do přílišné sentimentality.

V roce 2005 získal Lumet Oscara za celoživotní dílo, konkrétně za výjimečné přispění k rozvoji scenáristiky, herectví a filmového umění obecně. Za svou kariéru pracoval Sidney Lumet na více než 70 titulech, mimo jiné také na několika dílech televizních pořadů. Tento vskutku výjimečný režisér nás navždy opustil letos v dubnu ve věku 86 let. Na počest jeho neobyčejného talentu uvede MGM Channel hořkou komedii Garbo mluví a podmanivé drama Sestup Orfeův.


Více o stanici MGM Channel

Kanál MGM přináší legendy stříbrného plátna i současné filmové hity z věhlasné kolekce hollywoodského studia Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Správně vyvážený mix žánrů uspokojí v pohodlí domova všechny milovníky kvalitní kinematografie. Více na www.mgmchannel.com.


Společnost Chello Central Europe

Chello Central Europe je jednou z vedoucích mezinárodních firem v oblasti vysílání, distribuce a zastupování tematických televizních stanic se zaměřením na trh střední a východní Evropy. Chello Central Europe je podnikatelskou jednotkou v rámci skupiny Chellomedia – přední mezinárodní mediální společnosti a evropské obsahové divize společnosti Liberty Global, Inc. Současné portfolio Chello Central Europe v Česku a na Slovensku zahrnuje stanice SPORT1, SPORT2, SportM, Minimax (pro děti), Spektrum (dokumenty), TV Paprika (gastronomie), Spektrum Home (bydlení) a společný podnik s MGM (filmy). Kromě tematických kanálů společnost dále provozuje firmu Atmedia se sídlem v Polsku, zajišťující prodej reklamních časů. Aktuálně působí také v Česku a v Maďarsku. Vedle toho Chello Central Europe obchodně a distribučně zastupuje okolo 20 zahraničních tematických stanic a televizních společností, mj. Fine Living Network (FLN), Zone Romantica, Zone Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, History, Hustler TV, Daring!TV nebo Bloomberg.


Jakub Švestka, Senior PR Executive, Chello Central Europe s.r.o.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4759/oscarovy-reziser-sidney-lumet-v-nedeli-na-mgm-channel/