CSD a Via Digital vyhlásily boj s neplatiči
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 03.04.2003
Španělská digitální platforma DTH Canal Satelite Digital a Via Digital vyhlásí boj s neplatiči, jakmile u nové samostatné platformy zahájí marketing. Zjistili totiž, že asi 500 tisíc jejich klientů z celkového množství 2 miliónů předplatitelů (po fúzi obou firem) neplatí za jejich programy.

Mnoho z nich jsou neplatiči; další jsou lidé, kteří používají reklamní nabídku a třetí skupina, to jsou ti, kteří i když zrušili předplatné, stále mají přístup k digitální nabídce.

U Canal Satelite Digital jsou neplatiči hlavně díky pirátství. S nákladem 9 miliónů EUR společnost nedávno změnila přístupové karty smart cards – pokusila se o řešení tohoto problému tak, že podle zdrojů z oboru by to mohlo reprezentovat zvýšení počtu předplatitelů až o 30 %.

Obě společnosti provedly při své fúzi inovaci programu se seznamy svých klientů, dohodly se na pokutě pro každého neplatícího zákazníka v nové samostatné platformě DTH. Na konci roku 2002 měla Platforma Telefonica Via Digital 775 tisíc klientů, o 31 tisíc méně než v roce 2001.

Zdroj: www.advanced-television.com, volně upraveno, zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/485/csd-a-via-digital-vyhlasily-boj-s-neplatici/