Ako, kde a kedy naladiť TA3
Autor: A. Haviar , e-mail: haviar@satelit.sk Přidané: 23.09.2001
Stály vysielací čas TA3 je od pondelka do piatku v čase od 7.00 do 24.00 a počas víkendu od 11.00 do polnoci. Tu nájdete TV program.

Cez satelit si môžete TA3 naladiť podľa údajov v linku. Tu nájdete mapu pokrytia satelitným signálom a minimálnu veľkosť paraboly.

Zoznam slovenských káblových televízií, cez ktoré môžete TA3 sledovať. Dňa 23.9.2001 o 18.00 si môžu všetky domácnosti v sieti UPC naladiť signál TA3 na kanáloch doteraz určených pre televíznu stanicu LUNA. Tu sú presné čísla kanálov.

Pre českých kolegov tu máme nasledujúcu tlačovú správu:

Předplatitelé kabelové televize UPC Česká republika v Praze, Brně , Ostravě a dalších severomoravských městech budou moci sledovat první slovenskou zpravodajskou televizi TA3

Praha, 21. září 2001.
TA3, první slovenská zpravodajská televize, která začne vysílat 23. září 2001, se od pondělního odpoledne 24. září 2001 objeví i v nabídce kabelové televize UPC Česká republika, a. s. v Praze, Brně, Opavě, Ostravě, Karviné, Havířově, Orlové, Frýdku Místku, Novém Jičíně a Hranicích na Moravě.

Na základě dohody obou televizí bude kanál TA3 zpočátku dostupný na tzv. promo kanálech v rámci nabídek MINI a Klasik. Později bude šířen výhradně v nabídce Klasik. Společnost UPC Česká republika, a. s. bude nadále jednat o nasazení TA3 do dalších sítí v České republice. Zařazení TA3 do satelitního digitálního vysílání UPC Direct zatím brání legislativní problémy.

“Diváci se mohou těšit na nejaktuálnější zpravodajské informace ze Slovenské a z České republiky a ze zahraničí. Přístup ke zpravodajství, finančním zprávám, sportovním výsledkům, dopravnímu servisu a předpovědím počasí budou mít přitom celodenně, 7 dní v týdnu”, slibuje Marian Lengyel, ředitel TA3. Marian Lengyel je rovněž spokojen s tím, že díky spolupráci s UPC naladí TA3 více diváků: „To je pro nás samozřejmě důležité. Věřím, že programová nabídka TA3 zaujme předplatitele služeb UPC natolik, že nás budou pravidelně sledovat“. TA3 vítaným doplňkem v dosavadní programové nabídce této „ kabelovky bez kabelu”.

“Zařazením TA3 získáváme nejen program přinášející ty nejčerstvější zprávy ze střední Evropy a ze světa, ale i svým způsobem „domácí“ program postavený na znalostech potřeb slovenských a českých diváků. Takový nám dosud chyběl a proto se stane vítaným doplňkem ke světovým zpravodajským kanálům CNN, BBC World Service, CNBC a k lokálním informačním kanálům Info“, komentuje uzavření dohody Jaromír Glisník, marketingový a obchodní ředitel společnosti UPC Česká republika, a. s.

František Malina - ředitel public relations

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4871/ako-kde-a-kedy-naladit-ta3/