Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 03:50:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Nemohu se rozhodnout - poraďte jaký satelitní přijímač si pořídit…

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 23.04.2003


V poslední době se v naší redakci nakupily dotazy čtenářů, kteří se rozhodují, že si pořídí nový satelitní přijímač, ale váhají s volbou. Na základě neúplných a často rozporuplných informací z médií, od prodejců ale také od známých neví jak se rozhodnout. Zda si pořídit levný a jednodušší přístroj, osvědčený, ale koncepčně již trošku starší přijímač či poslední novinku od neznámé a neprověřené značky.

Ale těch otázek je mnohem více: jak to bude do budoucna s podporou dekódovacích systémů, je lepší vlastnit receiver s vestavěným dekodérem či vkládat externí modul, co říkáte na hard disk… A zvládnul bych Dreambox když zvládám na počítači jen základní kancelářský software?

To je jen na ukázku několik z mnoha vašich dotazů, na které bychom chtěli postupně společně najít odpověď. Protože se nedá toto rozsáhlé téma shrnout do jednoho článku, rozhodli jsme se připravit pro vás na měsíc květen pokračování naší Satelitní školy, a to páté třídy Základní školy, věnované právě satelitním přijímačům. Zde si popíšeme a představíme jednotlivé skupiny receiverů a určitě po přečtení celé této třídy a zodpovězení kontrolních otázek vám hned bude jasno. Aspoň teoreticky. Pokud budete chtít konkrétní tipy a praktické testy, pomůžeme vám možná v rozhodování se v několika článcích Seznamte se… V redakci se nám totiž v poslední době sešlo několik zajímavých satelitních přijímačů s různou výbavou. O jaké typy se jedná vám možná poodhalí hromádka přijímačů na ilustrační fotografii…

Ale abyste nečekali až na Školu a měli také něco do diskuse pod článkem, pokusím se ještě dnes naťuknout některé okruhy, zahrnující otázky z úvodu. Pokuste se zareagovat a vyjádřit svůj názor, co si vy o tom sami myslíte. Za váš názor předem děkujeme, určitě někomu pomůže.

1. okruh: Konzervativní zákazník požaduje prověřený a osvědčený model přijímače, s podporou a servisem. Bohužel tento receiver již nemá některé funkce, grafiku a možnosti jako nový model, i když bude jistě spokojeně sloužit (např. Humax 5500, Nokia 9800 aj.). Na druhou stranu progresivní prodejci dnes nabízejí nové, ale u nás zatím ne moc známé značky s mnoha novými funkcemi a ovládáním (např. DigitAllWorld, Kaon, eMtech aj.). Jak se rozhodnout?

2. okruh: Přestože doba úspěšného dekódování většiny dostupných satelitních programů je už za zenitem své největší slávy a stále více providerů opouští „jednotkové“ systémy, ptá se takřka každý nový satelitní divák před nákupem po možnostech a způsobech dekódování. Co upřednostnit – vestavěný dekodér, patchované systémy 5in1, externí CAM typu Magic anebo „inteligentní“ programovatelné UCAS moduly? Co je podle vás perspektivnější do budoucna, právě s ohledem na přechod do zabezpečenějších dvojkových systémů?

3.okruh: Hard disk v satelitním přijímači - ano či ne? Budou vůbec „průměrní“ satelitní fanoušci zvládat počítačové editace předvoleb, upgrade software, hledání na internetu v cizojazyčných uploadech, doplnění klíčů při změnách kódů, další zpracování a střih obrazových záznamů, sdílení disků, atd…? Je receiver Dreambox vůbec vhodný pro člověka nezasaženého výpočetní technikou?

Jsou to zajímavé okruhy otázek, na které asi nebudou stoprocentně jednoznačné odpovědi. Ale stojí za to o nich diskutovat…


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 9   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.04.2003 • LNB Invacom 0,3 dB – konvertor, který vám „zvětší“ parabolu – 3.část [ 5 ]
27.04.2003 • LNB Invacom 0,3 dB – konvertor, který vám „zvětší“ parabolu – 2.část [ 2 ]
10.04.2003 • Set-top-boxy CryptoWorks pro Rakousko [ 2 ]
24.03.2003 • BBC přechází ze Sky na D-Sat [ 13 ]
25.02.2003 • Seznamte se
– satelitní přijímač Digit-All World SCI-900E
[ 10 ]
14.02.2003 • DREAMBOX DM-7000 S"
Splní sny satelitných nadšencov?
[ 16 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  5500 

16.06.2003 07:29 • asharat
Doporučujem Humax 5500 nemrzne niesu problémy s dekodovaním a po vložení UCAS alebo MAGIC viac nepotrebujete ja by som nemenil
 
 
  Môj príspevok 

15.06.2003 12:22 • José
Těžko říct a sám nevím.Když jsem usoudil,že na analogový přijímač už toho moc nechytnu,chtěl jsem původně pořídit nějakou dobrou PC sat kartu.S tím,že v PC díky patřičnému software,který se dá sehnat kdekoli,to bude mít velké možnosti.

Na konec mě známí přesvědčili o koupi Humax 5400 Z,který jsem sehnal na poslední chvíli,už byla zakázána výroba.Byl jsem s ním celkem spokojenmý.Ale pak se objevil Dream Box 7000 S a podle mého názoru je ještě daleko lepší a má daleko větší budoucnost,takže jsem litoval,že jsem se s Humax 5400 Z unáhlil.Dnes už je Dream Box 7000 S též zakázaný.Ale oba zmíněné stroje lze sehnat na kde jaké burze nebo na inzerát a to kolikrát i ještě v záruce a za poloviční cenu,než byla v obchodech.Takže jsem se v podstatě poučil,že není kam spěchat.Když jeden zakáží.Objeví se nový ještě lepší.A i ty starší lze v klidu a v pohodě zakoupit a to ještě výhodněji.
 
 
  kvalita zvuku 

10.06.2003 08:47 • jozef
Tiez ma zaujima zvuková kvalita dig. satelitov.

Chcel by som si kupit dig. satelit namiesto tuneru do hifi zostavy. Pocuval by som hlavne koncerty na radiu Devin a Vltava. Aky satelit by ste na uvedený ucel doporucili?
 
 
  Můj příspěvek 

06.06.2003 09:45 • satm
Každý test je nějak směrovaný.Třeba zajít osobně k velkému prodejci a zkusit,co individuálně vyhovuje.Toto pololetí trend dává důraz na kapacitu vestavěného HD, zvuk bude v kurzu asi někdy jindy.Někdo preferuje oči,jiný uši.Značek a modelů jsou desítky,na koncovku není špatná videohelma od Sony.U akčních filmů přímo ke zbláznění.Vlastní neznalost jazyků není závada satelitního přijímače.
 
 
  Kvalita zvuku 

05.06.2003 13:42 • Milan
Udělá někdo někdy v odbor. časop. taky test zvukové kvality sat. digitálních přijímačů ? Tvrzení prodejců, že ”to zní všechno stejně” je dosti směšné.
 
 
  pre STAN 

29.04.2003 14:27 • Arnost
Ano samozrejme, hehehehe ja ked som sa rozhodoval co si kupim tak som chcel hlavne pozerat SHIT stanice ako CT a pod. hehehhe ty ale divno uvazujes.. Najviac ma serie, ze nemozem na satelite pozerat skvelu novu a hlavne zidaka reditela...hehehehe



Vyserte sa na cele slov aj ceske stanice aj tak tam ludsky vykal davaju. Stare filmy a pod. Ja som uz aj cele upc poslal do riti aj s ich kablovkou debilnou a debilnymi stanicami, ktore tam ponukaju. Ved tam nic nie je. Na astre mam Discovery 3x a HBO je teda dobre suchy kanal.

Radsej zainvestujte do vlastnej hlavy naucte sa cudzie jazyky a kukajte ...



ehm ehm
 
 
  DREAMBOX=ZARUKA DO BUDUCNOSTI 

24.04.2003 09:35 • ibatak
urcite by som doporucoval, aby buduci majitel digitalneho satelitneho prijimaca nesetril tam, kde sa to nevyplati a rozhodol sa pre DREAMBOX. pre laika sa da pouzivat ako jednoduchy sat prijimac a pre veci znalych ma neohranicene moznosti vyvoja, je flexibilny a ak sa v buducnosti nieco podari nalomit, tak na tomto boxe to bude slapat. je to jednoduche, kto raz skusil, uz ho neda z ruky.


 
 
  eMTech 

24.04.2003 07:50 • Petr Z.
Nevíte někdo, jestli vypadává při přechodu do kódování příjímač eMTech EM 200CR ? Jestli ne tak ho vřele doporučuji. Má perfektní funkce a za solidní cenu. Pravděpodobně si ho brzy pořídím.
 
 
  Jaký koupit přijimač. 

23.04.2003 22:13 • stan
Jelikož analogové přijimače patří minulosti,předpokládám, že kupující má zájem o digitální.Z toho vyplívá, že bude chtít přijimat české stanice v digitální perfektní kvalitě.Tudíš uvažujme o přijimači z vestvěným dekoderem CRYPTOWORK,a s volnou šachtou pro modul pro jiný dekodovací system. Přijimaču které toto nabízí je dost na trhu, ale ne všechny nabízí bezproblémový přechod z volného vysílání na kodováné vysílání, jak to praktikuje CT1 a CT2. Při těchto změnách většina přijimaču vypadne s funkce a naskočí až po 15 až 3Osek, některé nenaskočí vubec a je nutné bud přepnout me kanaly anebo vypnout a znovu zapnout. Doporučuji kupujícímu, aby si domluvil PISEMNE možnost vrácení takového příjimače a to během 14 testovací doby.Ty výpadky se totiž neprojevují pravidelně.To znamená že když jeden den to pujde v pohodě že to bude tak i zítra.Upozornuji na dobu mezi 19.55-2O.3O kdy to vypadává nejčastěji. Když to během 1 týdne nevypadne ani jednou, tak jet to přijimač, vyšší dobré kvality který se s tim dovede vypořádat,jinak doporučuji ihned vrátit poněvadž si ušetříte nepříjemné chvíle při sledování napínavého filmu, kdy začne kodování,zpravidla uprostřed napínavé scény.
 
 
Celkový počet komentářů: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist