JOJ TV zahajuje 2.3.!
Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 05.02.2002
Slovenská stanice JOJ TV zahájí vysílání v sobotu 2.3.2002 večerní zpravodajskou relací. Od tohoto dne poběží nový program a s novým logem.

Prvním velkým přenosem, na kterém se budou podílet i kolegové z TV Nova bude sobotní volba Miss Slovensko dne 2.3. Na ni již dnes běží na TV Global upoutávky, kde již zahlédneme i nové logo JOJ TV.

Prvním březnem tak zanikne dosavadní vysílání TV Global. To již od 1.2. zachytíme také terestricky na 50.k z Bratislavy - Kamzíku, na 52.k ze Žiliny - Krížavy a 52.k z Banské Štiavnice - Sitna a je i na mnoha místech Moravy velmi dobře přijímatelné. Jižně od Brna je možný příjem z Kamzíku, který je však na několika místech rušen hodonínským vysílačem TV Prima, někteří diváci na severní Moravě, kteří přijímají signál z Krížavy si však stěžují na rušení vysíláním TV Nova na stejném kanále z Lysé hory. Během měsíce by měl být zprovozněn i další terestrický vysílač na 51.k z Hlohovce.

Pro diváky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, kteří nemají možnost příjmu signálu ze slovenských pozemních vysílačů, zbývá už jen jediná možnost - satelitní vysílání. TV Global vysílá na satelitu Intelsat 707, 1,0 stupňů západně, frekvence 11540 MHz, vertikální polarizace, SR 26000, FEC 3/4. Tato digitální distribuce pro kabelové sítě je však zakódovaná v systému Conax a přístupové karty nejsou zatím volně dostupné. Od dopoledne 12.2.2002 je ale vysílání dočasně nezakódované. Doufejme, že i na březnové zahájení vysílání bude příjem JOJ TV volný!

O dalších novinkách ve vysílání této slovenské televize vás samozřejmě budeme i nadále pravidelně informovat.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5005/joj-tv-zahajuje-2-3/