Aktualizace systému Alphacrypt
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 15.05.2003
Na modul CI Alphacrypt může být dodatečně zcela oficiálně nahrán Cryptoworks.

Systém Alphacrypt byl až dosud kompatibilní se systémy Irdeto a Betacrypt, tzn. že oficiální karta pro předplatitele ke sledování Premiere, ORF (karta smart je k dostání pouze v Rakousku) nebo programu DigiKabel funguje bez problémů.

Do univerzálního modulu může být nyní integrován i kódovací systém Cryptoworks, vyvinutý firmou Philips. Proto vyvinul výrobce modulů, firma Mascom, aktualizaci software, jenž bude nyní dohrána přes transpondér ORF družice Astra 19,2 stupňů východně (12.693 GHz H, symbolová rychlost 22.000, FEC 5/6).

K tomu musí mít modul již aktuální verzi firmware 1.1. Modul se starším firmware musí být nejdříve převeden na tuto pozici aktualizací na internetu (www.alphacrypt.de). U většiny boxů je verze firmware dosažitelná vyvoláním (příkazy) v menu na obrazovce, v oblasti Common Interface/Info.

Na krytu modulu je natištěné něco jiného - číslo verze, které označuje pouze hardware tohoto modulu. Aktualizace měla být k dispozici původně začátkem dubna, při optimalizaci software ale došlo ke zpoždění. Podle firmy Mascom, firma Philips aktualizaci plně otestovala.


Zdroj: [sh], www.digitalfernsehen.de, přeložil P. Miklík, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/510/aktualizace-systemu-alphacrypt/