BBC Prime je od dneška dostupná také našim abonentům UPC Direct
Autor: UPC ČR, a.s./Redakce , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 26.05.2003
Jak jsme uvedli na našem webu v článku z 12.5.2003, začal v prvním květnovém týdnu vysílat v paketu UPC Direct britský kanál BBC Prime.


Naladíme jej na Astře 1G na pozici 19,2 st. východně na tr. 11,992 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20328, V-PID 451, A-PID 461. Vysílání je kódované v systému CryptoWorks a bylo hned od začátku dostupné na kartu UPC Direct základní nabídky pro ČR (Rodina), Slovensko i Maďarsko. K programu jsou dostupné titulky v digitálním streamu v češtině a maďarštině, které se sami detekují a lze je navolit na některých receiverech modernější konstrukce, případně se navolí ručně na str. 881 (české) a 880 (maďarské) v teletextu. Základní originální řeč jazykového doprovodu je samozřejmě angličtina.


Až do včerejška však program BBC Prime nebyl zařazený do předvoleb pronajímaného receiveru Philips DSX6010 a byl tak pro naše abonenty UPC Direct nedostupný. Dnešním dnem nastala příjemná změna - od 26.května je tento atraktivní britský program zařazen do základní nabídky Rodina!

BBC Prime je zábavný a vzdělávací program britské veřejnoprávní televize a podobně jako zpravodajsko - informační kanál BBC World není určen pro občany na britských ostrovech, ale v zahraničí. BBC Prime patří mezi nejoblíbenější kanály a je na čtvrté příčce sledovanosti celoevropských kanálů. Své vysílání šíří ve 100 zemích a teritoriích Evropy, Afriky a Blízkého východu prostřednictvím kabelu nebo satelitu více než 11 milionům předplatitelů. Každý rok přináší 2200 hodin nových pořadů, včetně oblíbené talk-show Micheala Parkinsona, Tops of the Pop, EastEnders, The Weakest Link (Nejslabší! Máte padáka!), Liquid News a BBC Learning. BBC Prime přináší široké spektrum žánrů od komedií, hudby až po dokumenty, dětské programy a zejména výukové programy angličtiny.

Program vysílá 18 hodin denně v angličtině, 40% pořadů je vybaveno českými titulky na teletextu str.881. Informace o českých titulcích u konkrétních pořadů lze zjistit na str. 313 až 317 (za názvem pořadu = C). V programové nabídce UPC Direct (standardně dodávaném přijímači) je kanál BBC Prime umístěn na pozici č.9. Detailní informace včetně programového přehledu naleznete též na internetových stránkách www.bbcprime.com.

V případě, že nebyl kanál BBC Prime automaticky naladěn, je potřeba provést ruční naladění programů. Tedy musíme se dostat do menu tlačítkem OPTS - na řádku instalace - potvrďte OK - Najděte satelit - OK - Najděte kanály - OK. Provede se automatické hledání kanálů (cca 285 kanálů) - potvď nainstal. OK - potvrďpřijmout OK. Pak se dostanu z menu tlačítky BACK či OPTS. Přijímač se nastaví na první používanou předvolbu (č.2 TA3).

Německo-francouzský kulturní kanál Arte se po tomto ručním naladění přemístil z předvolby č.9 na dosud volnou pozici č.31.

Jak dnes uvedl pan Aleš Masopust, DTH Coordinator UPC Česká republika, a.s., společnost UPC věří, že zařazením BBC Prime do základní nabídky Rodina se služba UPC Direct stane ještě více zajímavou a atraktivní a to jak pro nové, tak i stávající předplatitele.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/531/bbc-prime-je-od-dneska-dostupna-take-nasim-abonentum-upc-direct/