chello dobýva Dlhé Diely - Internet po kábli je dostupný vo štvrtom bratislavskom okrese
Autor: RP Přidané: 25.06.2003
Bratislava, 25. jún 2003 – Dnes sa pripájajú prví zákazníci vysokorýchlostného a širokopásmového internetového pripojenia chello na bratislavskom sídlisku Dlhé Diely. Prístup na internet cez sieť rozvodov káblovej televízie je dostupný aj v Starom Meste a v najbližších týždňoch si ho budú môcť objednať aj Petržalčania.

Spoločnosť UPC spustila projekt modernizácie siete káblových rozvodov aj na karloveskom sídlisku Dlhé Diely. Obnova káblovej technológie spočíva vo výmene zariadení, ktoré skvalitnia existujúcu sieť a umožnia obojstranný prenos dát. Projekt si vyžaduje nové rozkopávky len v obmedzenom množstve. Prebiehajúca modernizácia siete vylepší aj príjem televízneho signálu káblovej televízie UPC. Od piatku 27. júna budú môcť využívať chello všetci obyvatelia Dlhých Dielov. Prípravy na sprístupnenie internetového pripojenia chello prebiehajú súčasne aj v mestskej časti Petržalka. Onedlho ho budú môcť využívať Petržalčania bývajúci v časti Dvory VI. Predpokladáme, že najneskôr 1. septembra bude chello prístupné všetkým záujemcom v Petržalke.

Hlavnou prednosťou služby chello je cena. Užívateľ platí každý mesiac len jeden fixný paušál – bez ohľadu na čas strávený na internete či objem prenesených dát. Okrem toho, širokopásmový prístup na internet cez chello je niekoľkokrát rýchlejší a kvalitnejší ako cez dial-up pripojenie či ISDN. V porovnaní s ADSL prístupom na internet má tú výhodu, že užívateľa neobmedzuje kapacitou prenesených dát. chello ponúka rýchlosť sťahovania až do 392 Kbp/s a posielania až do 128 Kbp/s. Nevyžaduje si prechod na drahší telefónny paušál, neobsadzuje existujúcu telefónnu linku a umožňuje paralelné sledovanie káblovej TV.

Záujemcovia o chello sa môžu dozvedieť viac informácií na UPC Infolinke Internet 02/59 42 24 44 (denne od 7. do 20. hodiny), prípadne na www.upc.sk alebo na www.chello.sk, kde môžu priamo požiadať o zaslanie avíza, kedy bude služba dostupná v ich mieste bydliska.

Stano Šaling
poverený hovorca UPC Slovensko


****************

chello broadband
chello je vedúcim európskym poskytovateľom širokopásmového internetového pripojenia s viac ako 700 000 zákazníkmi v ôsmych európskych krajinách: Holandsku, Rakúsku, Švédsku, Nórsku, Francúzsku, Belgicku, Poľsku a Maďarsku. Služba chello poskytuje stále širokopásmové internetové pripojenie za pevnú cenu bez telefónnych nákladov a rýchly a jednoduchý prístup do rozsiahleho sveta zábavy a informácií. Okrem toho, portály chello uvádzajú v miestnych jazykoch lokálne, národné aj medzinárodné obsahy širokopásmových pripojení.
chello broadband je dcérskou spoločnosťou United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) a súčasťou UPC Media Division.

UPC
United Pan-Europe Communications N.V. patrí medzi vedúce spoločnosti v oblasti širokopásmového pripojenia a zábavy v Európe. Prostredníctvom svojich širokopásmových sietí poskytuje prenos televízneho signálu, pripojenie na internet, telefónne spojenie a programmingové služby. Akcie spoločnosti UPC sú obchodovateľné na burze Euronext Amsterdam Exchange (UPC) a v USA na Over The Counter Bulletin Board (UPCOY). Majoritným vlastníkom UPC je UnitedGlobalCom, Inc. (NASDAQ: UCOMA).

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5373/chello-dobyva-dlhe-diely-internet-po-kabli-je-dostupny-vo-stvrtom-bratislavskom-okrese/