chello je v Petržalke!
Autor: PR , e-mail: info@satcentrum.com Přidané: 08.07.2003
Najjednoduchšie pripojenie na internet na najväčšom slovenskom sídlisku

Bratislava, 8. júl 2003 - Širokopásmová internetová služba ”chello”, ktorú poskytuje spoločnosť UPC Slovensko, je už dostupná v prvých lokalitách v Petržalke.

V najbližších dňoch bude v Petržalke na chello pripojená skupina testerov. Internetové pripojenie chello by malo byť prístupné všetkým obyvateľom tejto mestskej časti najneskôr v septembri 2003. chello je už dostupné v mestských častiach Staré Mesto a Dlhé Diely.

Spoločnosť UPC vykonáva v týchto lokalitách projekt modernizácie káblových rozvodov, ktorá spočíva vo výmene zariadení pre skvalitnenie existujúcej siete. Modernizácia umožní obojstranný prenos dát a vylepší príjem televízneho signálu. Projekt si vyžiadal nové rozkopávky len v obmedzenom množstve. UPC Slovensko predpokladá, že najneskôr 1. septembra bude chello prístupné všetkým záujemcom v Petržalke.

Hlavnou prednosťou služby chello je cena. Užívateľ platí každý mesiac len jeden fixný paušál - bez ohľadu na čas strávený na internete či objem prenesených dát. Okrem toho, širokopásmový prístup na internet cez chello je niekoľkokrát rýchlejší a kvalitnejší ako cez dial-up pripojenie, či ISDN. V porovnaní s ADSL prístupom na internet má tú výhodu, že užívateľ platí iba jeden účet a neplatí za objemy prenesených dát nad stanovenú kapacitu. chello ponúka rýchlosť sťahovania až do 392 Kbp/s a posielania až do 128 Kbp/s. Nevyžaduje si prechod na drahší telefónny paušál, neobsadzuje existujúcu telefónnu linku a umožňuje paralelné sledovanie káblovej TV.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5390/chello-je-v-petrzalke/