Avante skončilo
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 01.06.2003
Informace, zveřejněná už 26.5.2003 na webových stránkách maďarského UPC se potvrdila a 31.5. skončilo vysílání televize Avante. Od 1.6. je již vysílán jen titulek v maďarštině a angličtině, kterým Avante oznamuje ukončení vysílání a děkuje za sledování…

Kanál Avante byl zařazený například nejen v nabídce satelitní služby UPC Direct, ale i v řadě dalších zahraničních kabelovek. Na webové presentaci kanálu Avante na adrese www.avantetv.com se píše o kabelových sítích v Holandsku, Rakousku, Belgii, Bulharsku, Dánsku, Německu, Řecku, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku a Švýcarsku.


Byl to televizní kanál, který byl určený především mužům všech věkových skupin. Nabízel pořady o automobilech, lodích, letadlech, nových technologiích a výjimečných osobnostech našich dnů. V UPC Direct vysílal v angličtině a maďarštině a občas i s českým dabingem, 24 hodiny denně, 7 dnů v týdnu.

Pro abonenty UPC Direct v ČR, SR a Maďarsku vysílal kanál Avante na Astře 1G (19,2 st. vých.), na tr. č. 95, 12,304 H, SR 27500, FEC 3/4, V-PID 501, A-PID 512 anglicky a občas i česky a 510 maďarsky. Na dotovaném receiveru Philips DSX 6010 byl zařazen na předvolbu č.32.


Kontakt na redakci TV Avante je: telefon: +31 20 778 8800, fax: +31 20 778 8801, e-mail: avante@upctv.com, webová presentace na internetu je stále funkční na adrese: www.avantetv.com - bohužel se zde o ukončení nedozvíte.


Přestože při zařazení i během vysílání mnozí naši diváci tento program odsuzovali, myslíme si, že je jeho ukončení škoda - daly se zde občas sledovat zajímavé motoristické pořady s originálním anglickým zvukem, takže jsme se mohli také trochu zdokonalit v angličtině, které v nabídce UPC není zrovna moc (odmyslíme-li si zpravodajské, hudební a teleshopingové kanály). Zřejmě i proto maďarské UPC hodlá nahradit Avante ve své nabídce právě podobně zaměřeným kanálem Motors TV (který už u nás dobře známe).

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/541/avante-skoncilo/