TV JOJ chce zaútočit na Markízu
Autor: Juraj Koiš , e-mail: juraj.kois@radioweb.sk Přidané: 15.08.2003
Televize JOJ chce výrazně zaútočit na dominantní postavení konkurenční Markízy. Od září spustí několik vlastních programových formátů, zahraniční megafilmy (např. Titanic nebo 19 dílů Bondovek) a současné slovenské titulky na některých česky namluvených telenovelách nahradí plnohodnotný dabing.


V ranní šou RaňaJOJky se denně od 7.00 hod. objeví známé tváře z vysílání komerčních rádií, STV anebo VTV a TV Luna, jako jsou Andrea Ušiaková, Marcel Forgáč, Katka Brychtová, Marek Růžička a Katka Žitniaková. Odpoledne od 15.00 hod. se bude vysílat adrenalinová relace Extréms Andrejem Bičanem. Pondělní podvečery budou patřit soutěži Inkognito s Vlado Voštinárem, pátky od 21.00 hod. nabídnou Oldo a Iva Hlaváčkovi recept na využití volného času v programu Kurnikšopaholubník.

Na obrazovce JOJky se bude každou sobotu od 10:00 hod. vysílat hitparáda domácí a zahraniční hudby - Top Ten JOJ s Dorotou Nvotovou. Mezi seriály se objeví Hvězdná brána a americký sitcom Kutil Tim. Televize bude i nadále vysílat Ligu Mistrů.

Avizované obohacení programu TV JOJ souvisí s masivními investicemi majitelů české TV Nova do její slovenské sestry. Jak se na včerejší tiskové konferenci vyjádřil ředitel televize Milan Kňažko, její akcionáři se rozhodli navršit letošní rozpočet o 129 miliónů Sk. Z JOJky by se podle něho měla stát televize srovnatelná ve všech parametrech s evropským standardem.

V nejbližších dnech budou pravděpodobně spuštěné vysílače v Nových Zámcích, Uhrovcích a také velmi výkonný trenčínský vysílač. Díky tomu by se měl signál televize dostat k dalšímu půl miliónu diváků. Koncem roku 2003 by už mělo pokrytí JOJky dosáhnout přibližně 85% obyvatelů Slovenska, čímž se stane srovnatelné s konkurencí. Na počátku letošního roku mohlo tuto televizi sledovat 65 procent slovenských diváků a v kabelových společnostech dosahovalo pokrytí 97 procent ze všech přípojek v zemi


Zdroj: Juraj Koiš, www.radioweb.sk, 14.8.2003, volně upraveno a zkráceno


Doplnění redakce:

TV JOJ vysílá kromě slovenských terestrických vysílačů také ze satelitu Intelsat 707 na pozici 1,0 st. záp., tr. 11,540 V, SR 26000, FEC 3/4. Signál byl zakódován v systému Conax, od 6.6.2003 je ale vysílání dočasně volné. Stanice přechází na nový systém zabezpečení CAS5, první testy kódování proběhly ve dnech 30.6. a 17.7.2003.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5458/tv-joj-chce-zautocit-na-markizu/