TV Markíza oslavuje 7.narodeniny
Autor: I.Šimlovičová, Stratégie , e-mail: info@stategie.sk Přidané: 01.09.2003
Ako každý rok, aj tento rok oslávi narodeniny slávnostným galavečerom s vyhlásením výsledkov ankety o najpopulárnejšie osobnosti a relácie TV Markíza. Koniec augusta a september však znamená pre väčšinu televízii aj prechod z letnej - prázdninovej na riadnu vysielaciu štruktúru. Rovnako ako všetky televízie aj Markíza chystá mnohé zmeny. Plánuje rozšíriť vysielanie do štvrtej hodiny rannej, chystá zmeny vo vysielacích časoch, niekoľko inovovaných relácií, zmeny na moderátorských postoch a doplnenie štruktúry o šesť úplne nových relácií. Stratégie o tom informovala Ivana Semjanová, hovokyňa TV Markíza.

Reprízovaním Televíznych novín, zábavných, publicistických relácií a magazínov by sa podľa jej slov malo vysielanie predĺžiť na približne 22 hodín denne. Piatková noc bude vyhradená úplne novému programu pod názvom Kuul klub, ktorý je určený prevažne mladému divákovi (ponúkne atraktívny blok hudby, zábavy a párty, súčasný životný štýl mladých ľudí). Na mladšie cieľové skupiny je zameraný aj popoludňajší blok, ktorý okrem teenagerských seriálov tvoria aj Dekaboxy. Tieto budú mať od septembra nových moderátorov, zmenený vizuál a vysielať sa budú z nových priestorov. Ďalšou reláciou, ktorá prešla do Markízy z STV, je interaktívna počítačová hra Maxihra. Podľa slov Ivany Semjanovej však s viacerými zmenami: novým vizuálom, novými moderátormi a obsahom hier.

Od septembra pribudnú aj nové zábavné formáty – okrem relácií Aj múdry schybí a Dereš pôjde o dve nové relácie. Úspešný satirický kabaret Andyho Krausa a Petra Marcina Uragán a druhou novinkou štvrtkovej zábavy bude show štvorice Noga, Skrúcaný, Piško a Tlučková pod názvom Vox Papuli. Uragán dostane na Markíze úplne nový vizuál: „Mení sa scéna, logo, pribudne nová trendová grafika a jemným spôsobom bude kreovaný aj obsah relácie,“ hovorí Ivana Semjanová.

Vedenie si podľa jej slov veľa sľubuje aj od programových zmien na nedeľný večer. Euromániu vymenili za novú finančnú hru Ostrov pokladov a každú druhú nedeľu bude na programe nová zábavno-súťažná show s Ivetou Malachovskou – Hodina Pravdy. Práve druhú v poradí považuje vedenie za novú vlajkovú loď markizáckej zábavy. Podľa Ivany Semjanovej ide o svetoznámy formát, ktorý má úspech na mnohých televíznych staniciach. „Je to rodinná show, žáner, ktorý je u našich divákov žiadaný. Svedčí o tom aj úspech promokampane na túto reláciu. V rámci hľadania rodín, ktoré by chceli v relácii súťažiť, sme mali po pár dňoch viac ako 1 800 prihlásených rodín,“ vysvetľuje Ivana Semjanová.

Niektoré relácie Markíza inovuje. Napríklad súťažný kvíz Pokušenie a popoludňajšiu talkshow Korzo, v ktorej sa predstaví ďalšia tvár z STV bývalý hlásateľ Miloš Bubán. Po odchode Zuzany Belohorcovej do konkurenčnej TV Nova prechádza významnou moderátorskou a čiastočne i obsahovou zmenou aj erotický magazín Láskanie. Pritiahnuť pozornosť divákov chce Markíza v neposlednom rade aj mnohými akvizičnými kinohitmi Muži v čiernom, Kňaz, Rabín a blondínka, Čokoláda, Šiesty zmysel, Múmia, Po čom ženy a taktiež pokračovaním seriálu Nemocnica na okraji mesta – po dvadsiatich rokoch. „Pôvodné časti vysielame od júna, pričom sme zaznamenali sledovanosť 10 %, čo je v nedeľu predpoludním vynikajúce číslo,“ uviedla Ivana Semjanová.

Z programovej štruktúry naopak vypadli relácie Smiechoty, Je to možné?!, Anderov rebrinák, športová relácia Gól M a pravidelné prenosy z Ligy majstrov. Ďalšie zmeny a nové programy pripravuje TV Markíza od januára 2004.


Zdroj: Ivana Šimlovičová, Stratégie, 28.8.2003


Doplnění redakce:

Televize Markíza vysílá terestricky na území Slovenska a v kabelových sítích v SR ale i v ČR, a zachytíme ji též na satelitu Eurobird 1 (28,5 st. vých.) v paketu Slovak link na tr. 12,643 H, SR 27500, FEC 3/4. Signál je zakódovaný v systému CryptoWorks, ale je možné jak na Slovensku, tak i v České republice zakoupit přístupové karty na paket Slovak link za jednorázový poplatek.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5497/tv-markiza-oslavuje-7-narodeniny/