Signál TV Prima naladí i předplatitelé satelitní UPC Direct
Autor: -čtk-, M&M , e-mail: info@ctk.cz Přidané: 19.09.2003
Televizi Prima mohou od 17. září nově naladit předplatitelé satelitní digitální služby UPC Direct. Uveřejnily to internetové servery (např. web satCentrum, pozn.redakce) zabývající se digitálním vysíláním a pro ČTK potvrdili zástupci Primy a UPC. Televize Prima je tak první tuzemskou celoplošnou televizí, která je šířena zároveň se satelitní digitální nabídkou.

Celoplošné televize vysílají terestricky, tj. přes pozemní vysílače. Prima má však nejhorší pokrytí kolem 90 procent území ČR. Satelitní digitální služba UPC Direct pokrývá celou zemi. Podle mluvčího UPC Františka Maliny i Petry Fickerové z oddělení vnějších vztahů Primy není kanál součástí balíku UPC Direct a účelem je dokrytí signálem Primy. Cena balíku se tak nezmění, uvedl Malina.

Přestože Prima není oficiálně součástí satelitního digitálního balíku UPC, může zvýšit jeho atraktivitu především v oblastech, ve kterých lidé Primu kvůli jejímu neúplnému pokrytí nenaladí. Motivaci k zapůjčení přijímače digitálního satelitního vysílání od firmy a přihlášení si služby mohou mít také lidé na Mostecku, Chomutovsku a v Plzni. Tam se televizi Prima nepodařilo sjednat ideální podmínky s regionálními kanály, které její vysílání na několik hodin denně přerušují. Pokud by ale lidé v Primou nepokrytých oblastech chtěli její signál spolu s balíkem UPC Direct získat, museli by počítat s tím, že za pronájem přijímacího zařízení budou muset složit vratnou zálohu 2000 korun a za kanály zahrnuté do nabídky měsíčně platit stovky korun.

Obchodní podmínky spolupráce firmy nezveřejnily. UPC dodala, že do budoucna by ráda učinila podobnou nabídku i ostatním celoplošným televizím. Firma UPC je největším tuzemským poskytovatelem kabelové a satelitní televize, jejím hlavním konkurentem je Karneval, dříve TESmedia/Intercable CZ.


Poznámka redakce:

Technické podrobnosti k zařazení TV Primy do paketu UPC Direct se dočtete v článku na webu www.satCentrum.com.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5551/signal-tv-prima-naladi-i-predplatitele-satelitni-upc-direct/