Západní křídlo a Sopránovi si odnesli hlavní televizní ceny Emmy
Autor: -čtk- , e-mail: info@ctk.cz Přidané: 24.09.2003
Seriály Západní křídlo produkované televizní společností NBC a Všichni milují Raymonda z dílny CBS si odnesly letošní hlavní ceny Emmy za televizní tvorbu v kategorii dramatu a komedie. Ceny udílela v neděli v rozpáleném kalifornském Los Angeles Akademie televizních věd a umění. Zkrátka nepřišel ani oblíbený televizní seriál Sopránovi, jehož protagonisté James Gandolfini zosobňující postavu mafiánského bose a Edie Falcová v roli jeho stále usoužené manželky obdrželi "televizní oskary" v kategorii nejlepších hereckých výkonů.

Své mnohem pověstnější herecké kolegy předběhl letos v kategorii nejlepšího komediálního herce méně známý Tony Shalhoub za roli nepříliš duševně vyrovnaného detektiva v seriálu Monk. Ve stejné ženské kategorii excelovala Deborah Messingová za výkon v seriálu Will & Grace. Poprvé byla zařazena do soutěže populární televizní reality show, která ukazuje, jak jednají skuteční lidé v extrémních situacích. V této debutující kategorii si vybojovala prvenství The Amazing Race televizní společnosti CBS, která zastínila konkurenční programy American Idol a Survivor.

Stanice Comedy Central získala cenu Emmy za The Daily Show Johna Stewarta, který paroduje v programu podobném televizním novinám dění ve Spojených státech včetně irácké války a terorismu. Pořadatelé letošního ročníku uctili také památku zesnulého komika Boba Hopea a herců Gregoryho Hinese, Katharine Hepburnové a zpěváka Johnnyho Cashe.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5562/zapadni-kridlo-a-sopranovi-si-odnesli-hlavni-televizni-ceny-emmy/