BBC nabídla interaktivní přenos ze zápasu se Slovenskem
Autor: -čtk- , e-mail: www.mam.cz Přidané: 14.06.2003
Britská televize BBC a kabelová společnost Telewest nabídly ve středu britským divákům interaktivní přenos ze zápasu anglického týmu se Slovenskem. Diváci si pomocí dálkového ovládání mohli sami vybírat, na co se budou dívat a co budou poslouchat.


Jedna z voleb umožnila vybrat si mezi volnějším televizním a dynamickým rozhlasovým zvukovým komentářem. Diváci měli ale i možnost si komentátory vypnout a naslouchat jen atmosféře stadionu Riverside v Middlesbrough.

Další volba nabídla možnost sledovat ve dvou rámcích na obrazovce dění na hřišti a současně průběžně doplňovaný sestřih klíčových okamžiků doposud odehraného zápasu. Dlouho zde hrál prim hvězdný přímý kop Vladimíra Janočka, a pak také obě branky kapitána domácích Michael Owena.

Třetí volba umožňovala sledovat průběžně doplňovanou statistiku o zápasu, tedy například rohové kopy, fauly, karty, střely na branku. Poslední varianta nabízela analýzy jak prostřednictvím nesestříhaných rozhovorů s hráči před zápasem, tak během přestávky podrobnější rozbor nejdůležitějších akcí obou týmů.


Zdroj: -čtk- , www.mam.cz, 12.6.2003

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/558/bbc-nabidla-interaktivni-prenos-ze-zapasu-se-slovenskem/