Po deviatich rokoch prestalo vysielať rádio Rebeca
Autor: TASR, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 17.10.2003

Jedna z najstarších rozhlasových staníc po osamostatnení Slovenska, Rádio Rebeca so sídlom v Martine v noci na včerajšok ukončila vysielanie. Dôvodom bolo odňatie licencie na vlastnú žiadosť prevádzkovateľa - martinskej firmy Rebeca. s. r.o.


Poslednou reláciou tesne pred polnocou bola repríza hitparády CS-vykopávky. Potvrdil to dnes pre TASR už bývalý programový riaditeľ rádia Milan Jakubík. Ukončením vysielania stratia zamestnanie traja interní zamestnanci a približne dvadsiatka moderátorov, redaktorov a technikov, ktorí pre Rebecu pracovali externe.

Dôvodom žiadosti o odňatie licencie boli finančné ťažkosti. Tri frekvencie, ktoré rádio Rebeca využívalo, pôjdu do výberového konania. Podľa neoficiálnych zdrojov však bývalí zamestnanci pripravujú projekt pre obnovenie vysielania regionálneho rádia.

Rebeca začala vysielať v júni 1994 a v priebehu niekoľkých rokov si získala významné postavenie medzi regionálnymi stanicami. Počas najväčších úspechov dosahovala počúvanosť približne 100 tisíc ľudí. V poslednom čase bola najmä hudobnou stanicou, zameranou na hudbu 70. a 80. rokov, textovo dominovalo regionálne spravodajstvo. Od roku 2002 patrila do rádiovej siete B1.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5627/po-deviatich-rokoch-prestalo-vysielat-radio-rebeca/