V pátek odstartoval nový kanál s filmy z Hollywoodu
Autor: (ciz), MF Dnes , e-mail: idnes@idnes.cz Přidané: 19.10.2003
Do Česka v pátek vtrhnul na kabelové televize nový filmový kanál AXN. Nabízí ho společnost Sony Pictures jako výběr seriálů, filmů a reality show z produkce Hollywoodu i Evropy. První ho do své nabídky zařadila kabelová televize Karneval, která dodává sady programů do 270 tisíc domácností. Největší česká kabelová televize UPC jedná o jeho zařazení na přelomu roku.


Obě televize počítají, že bude součástí základní nabídky zhruba třiceti programů bez dalšího příplatku. Zkušenosti ze světa mluví jednoznačně: všude, kde Sony nový kanál nabídla, poměrně jednoznačně převálcoval ve sledovanosti ostatní televizní kanály. "Věříme, že výrazně obohatí naší nabídku a dostane se mezi tři nejsledovanější kanály vůbec," míní Dušan Jelínek z Karnevalu.

AXN dokonce v řadě zemí předstihl i filmový kanál HBO, jehož akcionářem je také Sony, přičemž tato firma paradoxně pomáhá se zavedením obou konkurenčních kanálů. UPC, ke které je připojeno 380 tisíc českých domovů, zatím kanál AXN nezařazuje, protože její mateřská nadnárodní společnost vyjednává se Sony o slevě. AXN při spuštění v Česku nabídne například animovaný seriál Spiderman, Odyssea 5 nebo sci-fi Mutant X a Andromeda.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5632/v-patek-odstartoval-novy-kanal-s-filmy-z-hollywoodu/