Natočte si klip, láká stanice Óčko
Autor: (spa), MF Dnes , e-mail: idnes@idnes.cz Přidané: 20.10.2003
Dosud menšinová hudební stanice O mění po roce existence tvář. Pod novým názvem Óčko, který jí dali diváci, a s novým ředitelem, bývalým šéfem České televize Jiřím Balvínem, chce svou nynější dostupnost přes kabel a satelit rozšířit i na pozemní digitální vysílání. Kromě hudby se zaměří na životní styl a hlavně zkusí oslovit co nejširší publikum.


"Opouštíme úzký underground a nestydíme se za to, na malém trhu je těžké udržet českou obdobu silné MTV," řekl Balvín. Potíž představuje hlavně omezený počet videoklipů. V Česku jich ročně vzniká jen asi sedmdesát a ještě bez záruky, že je vůbec televize uvedou. Proto Óčko nabízí pomoc začínajícím muzikantům - za čtyřicet tisíc korun jim natočí a odvysílá klip, vydá jejich nahrávku v počtu tří tisíc kusů a postará se o reklamu.

"Mladí se dnes nemají kde prosadit," soudí hudební vydavatel Karel Vágner. "Do pořadů Do-re-mi či Caruso show chodí maminy z kuchyně, v Rozjezdech pro hvězdy sice může vyhrát talent, ale dál už nikoho nezajímá," vysvětlil Vágner, proč nápad Óčka podporuje.

Jiný hudební kanál na české scéně, Music Box, kde program sestavuje počítač na přání diváků, nepovažuje Balvín za konkurenci. "Přeji jim úspěch, ale je to jen přehrávací bedna, ne pravá televize. Ten nápad se časem vyčerpá," míní Balvín.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5633/natocte-si-klip-laka-stanice-ocko/