Nebývalý zájem o seriál Nemocnice na kraji města po 20 letech
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 20.10.2003
Ještě před uvedením první části nové řady legendárního seriálu ČT - Nemocnice na kraji města po dvaceti letech projevilo zájem o jeho koupi několik zahraničních stanic. Slovenská televize Markíza seriál již koupila a premiéru prvního dílu uvede 26.10. ve 20.00. Vysílací práva seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech zakoupila rovněž polská televize, zájem o ně projevila slovinská televize. Probíhají jednání s televizemi Srbska a Černé Hory, Bosny, Hercegoviny a Makedonie.


Vzniku seriálu od "první klapky" až po závěrečnou tiskovou konferenci věnovali pozornost německé televizní a rozhlasové štáby ARD a Hessische Rundfunk. Speciální reportáž o seriálu přijede do Prahy a Bratislavy natočit maďarský štáb televize RTL klub.

Uvedení seriálu v Čechách i na Slovensku provází nebývalý zájem médií. Pracovnice tiskového oddělení ČT nestačí odpovídat na telefonické, e-mailové dotazy z domova i ze zahraničí. A ještě jedna zajímavost, v televizní praxi poměrně vzácná, provází uvedení první části seriálu: již pět dní před premiérou žádají desítky novinářů Českou televizi o prvořadé informování o sledovanosti úvodního dílu seriálu.

V souvislosti s pondělní premiérou přivítá zpravodajská relace ČT Dobré ráno ve svém živém vysílání herečku Janu Štěpánkovou (dr. Danu Královou), její televizní dceru Elišku - Zuzanu Dřízhalovou, autora seriálu Petra Zikmunda, dramaturgyni Helenu Slavíkovou a prostřednictvím přímého vstupu z bratislavského studia Tv Markíza zprostředkuje setkání s bývalým primářem Sovou - Ladislavem Chudíkem.


Richard Klatovský, vedoucí Komunikace a tiskový mluvčí, Česká televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5634/nebyvaly-zajem-o-serial-nemocnice-na-kraji-mesta-po-20-letech/