TV JOJ a TA3 založili alternatívnu peoplemetrovú spoločnosť SATO- EMS
Autor: PR Press TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 06.11.2003
TV JOJ a TA3 včera založili peoplemetrovú spoločnosť SATO - EMS, s.r.o., ktorá je paralelným projektom k aktivitám PMT. Jej zmyslom je zaručiť, že peoplemetrový výskum bude na Slovensku spustený s určitosťou v polovici roku 2004. Zástupcovia oboch televízií dnes podpísali zakladateľskú listinu spoločnosti, ktorej skratka vyjadruje slovné spojenie SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA TELEVÍZNYCH ORGANIZÁCIÍ – ELEKTRONICKÉ MERANIE SLEDOVANOSTI.


Konateľmi spoločnosti sú finančná riaditeľka TV JOJ Libuša Baranová a generálny riaditeľ TA3 Martin Lengyel. K tomuto kroku sa obe televízie odhodlali po tom, ako TV Markíza zablokovala podpis Zmluvy o budúcej zmluve medzi PMT a TNS SK a do dnešného dňa nevyjadrila pripravenosť túto na pôde PMT vzájomne odsúhlasenú zmluvu podpísať. Okamžitý podpis tejto zmluvy je kľúčový pre zavedenie peoplemetrov ešte v roku 2004.

„SATO – EMS vnímane ako istotu, že peoplemetre budúci rok budú. Neodchádzame z projektu PMT. Hra na naťahovanie času sa však skončila. Sme pripravení rokovať iba o pevnom časovom harmonograme s právnymi zárukami zo strany Markízy, že spustenie peoplemetrového prieskumu v polovici roku 2004 bude zaistené. Projekt SATO-EMS bude paralelne pokračovať tak, aby ani v prípade krachu rokovaní PMT nebol termín zavedenia peoplemetrového merania ohrozený,“ vyhlásil pri podpise zakladateľskej listiny generálny riaditeľ TV JOJ Milan Kňažko. Ďalším krokom SATO-EMS bude zostavenie reprezentatívnej výberovej komisie, ktorá bude schopná vybrať realizátora peoplemetrového výskumu.

„Využijeme všetky doterajšie skúsenosti a sme pripravení do komisie pozvať aj nezávislých expertov a odborníkov z iných televízií“, povedal dnes generálny riaditeľ TA3 Martin Lengyel. Ďalšie kroky oznámi SATO-EMS po dnešnom rokovaní PMT.


Ľudovít Tóth, hovorca TV JOJ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5686/tv-joj-a-ta3-zalozili-alternativnu-peoplemetrovu-spolocnost-sato-ems/