SATO–EMS ponúkla účasť výskumným agentúram a televíziám
Autor: JOJ TV, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 13.11.2003
Alternatívny projekt SATO-EMS, ktorý má zaručiť spustenie peoplemetrového merania sledovanosti v roku 2004, pokračuje podľa plánov ďalej. Stratégie o tom informoval hovorca TV JOJ Ľudovít Tóth. „Nemôžeme naše kroky odvíjať od rokovaní PMT, ktoré zatiaľ neprinieslo žiadne garancie úspešného dokončenia projektu a ktoré dátum spustenia peoplemetrov neustále odďaľuje. Výsledkom by totiž mohlo byť, že na konci roku 2004 nebude dokončený nielen projekt PMT ale ani SATO–EMS. Aktivity SATO-EMS a PMT preto budú paralelné,“ prehlásil dnes generálny riaditeľ TV JOJ Milan Kňažko.

Konatelia SATO-EMS Libuša Baranová a Martin Lengyel včera preto písomne vyzvali všetky slovenské televízie (vrátane Markízy a STV), Asociáciu mediálnych agentúr a ďalšie relevantné inštitúcie, aby prijali účasť vo výberovej komisii na dodávateľa peoplemetrového výskumu. Zároveň oslovili všetkých potenciálne možných dodávateľov, ktorí sú schopní peoplemetrový výskum prevádzkovať, aby sa do konca budúceho týždňa vyjadrili, či majú záujem zúčastniť sa výberového konania. Okrem iných boli oslovené agentúry TNS SK, GfK Slovakia, AISA –Slovensko, RCA Research, Mediaresearch a AGB Italia.

„Oslovili sme všetkých potenciálnych dodávateľov a máme záujem na reprezentatívnom zložení výberovej komisie. Technicky a metodicky je peoplemetrový projekt na Slovensku zvládnutý, preto by nemal byť problém vybrať agentúru, ktorá je schopná zabezpečiť kvalitný výskum sledovanosti televízií,“ povedala konateľka SATO – EMS, s.r.o. Libuša Baranová.

„PMT ešte nemusí byť strateným projektom. Markíza sa však musí správať tak, akoby chcela peoplemetre naozaj zaviesť. Musí dať ostatným vysielateľom právne a finančné garancie s príslušným časovým harmonogramom tak, aby peoplemetre

mohli byť zavedené do konca prvej polovice roku 2004.“ komentoval súčasnú situáciu v PMT generálny riaditeľ TA3 Martin Lengyel.

Dnes by na stretnutí PMT, zvolanom do TV Markíza, mali rokovať zástupcovia vlastníkov zúčastnených televízií. Hlavnou témou budú otázky garancií zavedenia peoplemetrov v rámci PMT v roku 2004.


Zdroj: PR Press TV JOJ, Strategie on line

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5708/sato-ems-ponukla-ucast-vyskumnym-agenturam-a-televiziam/