Na Slovensku nevznikne nové Rádio Hey, ani Fontána, ožijú Rebeca a Tatry
Autor: TASR, Strategie on-line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 22.11.2003
Rada pre vysielanie a retransmisiu rozhodla, že na Slovensku nebude vysielať Rádio Fontána ani Rádio Hey s výlučne českými a slovenskými pesničkami, dala však druhú šancu zaniknutému Rádiu Rebeca i Tatry.


„Oba takmer identické projekty Fontána a Hey radu nepresvedčili, keď tvrdili, že rádiá na Slovensku nedávajú dostatočný priestor slovenskej a českej hudobnej tvorbe," uviedla pred novinármi predsedníčka Licenčnej rady Valéria Agócs. "Snáď tu prítomní zástupcovia rozhlasov môžu vyvrátiť toto tvrdenie spoločností Relax Recording Production a Ges Slovakia," dodala. Okrem toho obe spoločnosti o frekvencie v Banskej Bystrici, Košiciach, Poprade, Trenčíne a Žiline zažiadali bez toho, aby preskúmali, kto o ne bojoval a kto do nich investoval. Za príklad im dala Rádio Expres, ktoré získalo nimi žiadanú košickú frekvenciu, ale i vlny v Novom Meste nad Váhom a Dolnom Hričove.

Rozhodnutie rady zrejme nepoteší ústredného riaditeľa SRo Jaroslava Rezníka, ktorý žiadal o šesť krátkovlnných frekvencií, ktoré sú oproti stredným vlnám lacnejšie i kvalitnejšie. "Pre rozhlas deväťčlenná rada bohužiaľ schválila iba dve frekvencie v Snine a Trenčíne," konštatovala Agócs. Rozhlasu však môže pomôcť letectvo, ktoré by preň mohlo odblokovať isté frekvencie. Okrem toho rada udelila licenciu pre nové Rádio Fajn v Žiline, pretože aj keď budú v 80-tisícovom meste tretím súkromným rádiom, frekvenciu sami našli a na vlastné náklady dali koordinovať.

Rádio Rebeca, ktoré podľa spoločnosti Tam Art Production krachlo v súvislosti s kauzou Devín banky, dostalo naspäť banskobystrickú a žilinskú frekvenciu, Rádio Tatry bude vysielať na území národných parkov predovšetkým praktické informácie pre ich návštevníkov. Televízia Markíza dostala licenciu na 45. kanál Babie, televízia JOJ dostala kanály v Michalovciach a Prešove.

Podľa Agócs výberové konanie, vyhlásené 10. novembra, zaznamenalo veľký záujem médií, prihlásili sa doň dve televízie a 13 záujemcov

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5734/na-slovensku-nevznikne-nove-radio-hey-ani-fontana-oziju-rebeca-a-tatry/