Televizor s integrovaným přijímacím dílem pro Premiere
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 27.06.2003
I u nás známá a oblíbená firma Loewe, vyrábějící kvalitní televizní přijímače, začala spolupracovat s Pay-TV providerem Premiere. Už nyní je možné u našich západních sousedů zakoupit nový přijímač s vestavěným digitálním satelitem s dvěma CI a přepracovaným menu, umožňující ovládání doplňkových funkcí PPV. Anebo si nechat satelitní modul dodatečně zamontovat do svého televizoru zn. Loewe.

Nejprve Loewe představila televizor se zabudovaným digitálním přijímacím dílem pro příjem TV programu Premiere. Divák může přijímat jak nekódované analogové, (anebo) digitální televizní a rozhlasové programy, tak i digitální satelitní programy – a to dokonce zakódované. Má proto vestavěné dvě CI rozhraní, do kterých se vloží modul podmíněného přístupu. Například pro zmiňovanou Pay-TV Premiere modul Betacrypt, případně Nagravision a do něj se zasune uživatelská přístupová karta (smart card) provozovatele programu.



Televizor má integrovány specifické funkce pro Premiere – např. možnost výběru pozice kamery při Formuli 1 nebo kopané (tzv. multifeed), výběr PPV filmů platformy Direkt či erotických programů. Dále je samozřejmostí možnost výběru jazyka - zvuku u hraného filmu, výběr událostí, a také tzv. dětský zámek. K dispozici je průvodce EPG a audio výstup pro reprodukci prostorového zvuku.


Přijímací tuner je ve možné pořídit dvou verzích – pro „normální“ příjem a dvojitý - „twin“. Satelitní tuner „twin“ nabízí divákovi možnost sledovat satelitní program jako obraz v obraze (PiP), zatímco jiný digitální program bude přijímán paralelně jako „hlavní, velký obraz“.

Televizory lze již zakoupit v některých německých obchodech. Pokud nechcete měnit svůj původní televizor Loewe a jde-li o výrobní série Articos, Aconda, Mimo, Vitros, Aventos a Cantus, můžete si nechat v odborném servisu tento satelitní díl dodatečně namontovat.


Zdroj: [hs], www.digi-tv.de, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/574/televizor-s-integrovanym-prijimacim-dilem-pro-premiere/