Rozhlasová rada je znepokojená prepustením redaktorov Rádiožurnálu
Autor: TASR, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 16.01.2004

Znepokojenie nad prepustením piatich redaktorov Rádiožurnálu, ktorí kritizovali Projekt inovácie na okruhu Rádio Slovensko, vyjadrila včera na svojom zasadnutí Rozhlasová rada.


"Prepustenie tých redaktorov, ktorí sa v decembri na pôde rady kriticky vyjadrili k pripravovanej koncepcii zmien, možno považovať aj za neadekvátnu reakciu manažmentu SRo," povedal po skončení zasadnutia rady pre TASR jej predseda Vladimír Talian. Členovia rady v tejto súvislosti vyjadrili obavu, aby uvedený krok nebol precedensom smerom k ďalším zamestnancom SRo, ktorý by mohol mať za následok obavu zamestnancov komunikovať a spolupracovať s radou.

Výpovede k 31. decembru minulého roku dostali piati redaktori - Nora Gubková, Michal Dzurjanin, Juraj Rybanský, Michal Tvarožek a Jarmila Tosecká. Podľa Gubkovej troch z prepustených pred necelým mesiacom vybrali do užšieho moderátorského tímu, na ktorom mal stáť inovovaný okruh. Tretieho decembra však vystúpili s kritikou projektu vedenia Rádia Slovensko na Rade SRo. Ústredný riaditeľ SRo Jaroslav Rezník poprel tvrdenia, podľa ktorých boli niektorí redaktori prepustení nie na základe racionalizácie, ale za vyslovenie kritiky.

V rámci racionalizácie plánovalo vedenie SRo od septembra do konca roku prepustiť spolu 120 pracovníkov. V roku 2004 ďalších sto, aby počet zamestnancov k 31. marcu 2004 dosiahol konečný stav 950.


Zdroj: TASR, Strategie online, 15.1.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5783/rozhlasova-rada-je-znepokojena-prepustenim-redaktorov-radiozurnalu/