Finálna zmluva pre spustenie peoplemetrov podpísaná
Autor: Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 27.01.2004

Zástupcovia televízií STV, Markíza, JOJ a TA3 včera na tlačovej besede v mene spoločnosti PMT oznámili definitívne schválenie a podpis Servisnej zmluvy medzi PMT a výskumnou spoločnosťou TNS SK.


Táto prvá relevantná a záväzná zmluva špecifikuje podrobnosti zavádzania peoplemetrov na Slovensku a definitívne odštartovala zavedenie jednotnej meny, ktorá umožní presné zisťovanie sledovanosti televízií na slovenskom mediálnom trhu. Tá by sa mala začať skúšobne merať už z úplnej vzorky 800 slovenských domácností v polovici augusta 2004. Prvé „ostré“ výsledky peoplemetrového výskumu, podľa ktorých sa bude predávať reklama však budú k dispozícii až od 15.10.2004.

Výskum sa bude realizovať prostredníctvom peoplemetrov značky TARiS 5000, ktoré sú postavené na technológii GPRS. Spustenie tohto projektu predstavuje náklady vo výške 55 mil. Sk.

Peoplemetrové meranie sledovanosti pomôže televíziám, mediálnym agentúram a reklamným zadávateľom v porovnaní so súčasným systémom oveľa presnejšie určiť sledovanosť televíznych programov a reklamných spotov. Vďaka tomu budú môcť televízie lepšie načasovať jednotlivé relácie pre konkrétne divácke skupiny a reklamní inzerenti ľahšie a presnejšie nájdu potenciálnych spotrebiteľov svojich výrobkov a služieb.

Podpísaniu finálnej Servisnej zmluvy predchádzalo podpísanie základnej zmluvy medzi PMT a TNS SK v decembri 2003.

Zdroj: Stratégie online, 26.1.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5802/finalna-zmluva-pre-spustenie-peoplemetrov-podpisana/