Ceny OTO 2003 si podelili dve slovenské televízie
Autor: TASR, šv, Pravda.sk , e-mail: info@pravda.sk Přidané: 03.02.2004

Absolútnou víťazkou sa v ankete Osobnosť televíznej obrazovky - OTO 2003 stala Zdena Studenková, ktorá dominovala aj kategórii herečka. Najobľúbenejšou moderátorkou spravodajských a publicistických programov sa stala Jana Majeská zo Slovenskej televízie.

V kategórii moderátorov a komentátorov športových programov prvenstvo získala Lenka Hriadeľová z TV JOJ. Najobľúbenejším moderátorom zábavných programov sa stal Peter Martin, detských programov Jozef Nodžák alias Majster N.

Programom roka sa stal Uragán. Najviac hlasov v kategórii herec poslali diváci všetkých slovenských televízií Michalovi Dočolomanskému. Zo speváčok je najpreferovanejšou Misha a Miroslav Žbirka je podľa divákov zase najlepším spevákom. Do slovenskej televíznej Siene slávy uviedli herečku Evu Krížikovú.

Na 4. ročníku ankety OTO sa odmietla zúčastniť televízia Markíza, keďže galaprogram vysielala namiesto verejnoprávnej televízie konkurenčná TV JOJ. Spravodajská televízia TA3 taktiež nepropagovala anketu vo svojom vysielaní, ale ponechala na divákoch, či budú hlasovať za jej moderátorov. Do finálových nominácií sa však nedostali.


Zdroj: TASR, šv, Pravda.sk, 2.2.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5833/ceny-oto-2003-si-podelili-dve-slovenske-televizie/