Rádio Tatry začne opäť vysielať
Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: www.strategie.sk Přidané: 03.02.2004

Po trojročnej odmlke sa pravdepodobne 1. mája 2004 opäť ozve v éteri vysielanie regionálneho Rádia Tatry so sídlom v Poprade.


Bolo prvým súkromným rádiom na Slovensku. Vysielať začalo 6. decembra 1992 a rýchlo si získalo poslucháčov v regiónoch Spiša a Liptova. Redaktori a moderátori sa im prihovárali nepretržite 24 hodín denne až do 22. apríla 2001, keď z finančných dôvodov zaniklo. Snahy obnoviť vysielanie Rádia Tatry v regióne silneli, až sa premietli do reálneho projektu.

Nové Rádio Tatry získalo licenciu na vysielanie v decembri minulého roka. Koordinátor projektu Igor Ľudma dnes pre TASR uviedol, že kým začiatkom deväťdesiatych rokov s prvým súkromným rádiom tvorili aj legislatívu, čo určite nebolo jednoduché, súčasné podmienky v tejto oblasti sú neporovnateľne ťažšie. Entuziazmus ľudí nestačí, rozhodujúce sú financie.

Rádio Tatry sa chystá vysielať opäť 24 hodín denne. Pokrývať bude územie od Prešova po Martin vrátane prihraničných regiónov v Poľsku a Maďarsku. Okrem hudby, stálych rubík a aktuálneho spravodajstva z regiónu bude prinášať informácie pre turistov aj v poľskom, maďarskom a nemeckom jazyku.

Rádio už vyhlásilo konkurz na redaktorov a moderátorov. Uzávierka prihlášok je 16. Februára.


Zdroj: TASR, Strategie on line

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5834/radio-tatry-zacne-opat-vysielat/