Lidi v Jablonci rozzlobila televize
Autor: MF Dnes , e-mail: info@mfdnes.cz Přidané: 06.02.2004
Rozzlobené reakce vyvolal v Jablonci mezi mladými lidmi krok regionální televize RTM, která dosud vysílala střídavě na společné frekvenci s hudebním kanálem Óčko. Nyní však regionální kanál pro sebe zabral celých čtyřiadvacet hodin a lidé tak přišli o možnost sledovat videoklipy a hudební pořady. "Dostali jsme z Jablonce stovky rozčilených e-mailů, ale bohužel s tím nemůžeme nic dělat," řekl včera předseda představensta Óčka Jiří Němeček. "Držitelem vysílací licence je regionální televize, které jsme my pouze dali souhlas k tomu, že ve volných časech může přebírat náš program. Dosud to tak fungovalo, nyní ale regionální televize zahájila celodenní vysílání, což se souhlasem rady pro rozhlasové a televizní vysílání samozřejmě udělat může," dodal Němeček.

Především mladé diváky změna rozčílila. "Už dřív mně vadilo, když jsem třeba v noci sledoval na Óčku svůj oblíbený pořad Frisbee a najednou mi do toho na hodinu skočila RTM se zprávami. Teď už bohužel Óčko nemám vůbec a místo toho se mi na obrazovce dokola opakují regionální zprávy, přepsané jízdní řády nebo programy divadel, které jsou navíc někdy i několik dní prošlé. Je to děs," rozčílil se osmadvacetiletý Pavel Musil.
Výkonný ředitel televize RTM TV Zdeněk Chlebík se včera odmítl k problému vyjádřit. "Mám schůzku a nemám čas," řekl Chlebík.

Podle Jiřího Němečka z Óčka mají nyní lidé v Jablonci dvě možnosti, jak hudební kanál naladit: "Vysíláme přes satelit Eurobird a také v síti kabelové televize." Óčko lidé získají i ze satelitního vysílání UPC Direct.

"Situace, k níž došlo v Jablonci, nás samozřejmě velmi mrzí, ale nic víc s ní nemůžeme udělat," uzavřel Jiří Němeček.

Zdroj: www.mfdnes.cz, 4.2.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5847/lidi-v-jablonci-rozzlobila-televize/