Jarjabkovi sa nepozdáva kvalita vysielania STV
Autor: TASR, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 11.02.2004

Podpredseda mediálneho výboru Národnej rady SR, poslanec Dušan Jarjabek žiada Radu Slovenskej televízie (STV), aby sa začala čo najskôr zaoberať kvalitou vysielania.


"Vedenie STV hovorí o novom začiatku, ale prezentácia záznamu ako priameho prenosu v spravodajstve, alebo najnovšie vydávanie inscenovaného príbehu za skutočnosť vypovedajú o vážnych profesionálnych rezervách vysielania STV," myslí si Jarjabek. Poslanec tak reaguje na medializované informácie o sfalšovaní príbehu v relácii Pošta pre teba, kde namiesto protagonistov skutočného príbehu v nej vystupovali najatí herci.

Poslanec Jarjabek minulý mesiac navrhol Výboru NR SR pre vzdelávanie, školstvo, mládež a šport, kultúru a médiá, aby sa zaoberal kvalitou programov, ponúkaných televíznym koncesionárom verejnoprávnou televíziou, ale koaličná väčšina jeho návrh odmietla s tým, že posudzovanie kvality je výsostným právom diváka. Podľa Jarjabka záujem divákov verejnoprávnej televízie reprezentujú členovia Rady STV, volení v pléne parlamentu aj s prihliadnutím na ich kvalifikačné predpoklady vyjadrovať sa kompetentne k tejto problematike - sú v nej herci, dramaturg, novinár a ďalší profesionáli. "Preto treba naliehať na Radu STV, aby sa s plnou vážnosťou začala venovať úrovni a kvalite programu poskytovaného koncesionárom," uzavrel Jarjabek.


Zdroj: TASR, Strategie on line

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5863/jarjabkovi-sa-nepozdava-kvalita-vysielania-stv/