Humax uvádí na trh box F2-Fox
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 09.07.2003
Box F2-Fox přijímá nekódované programy vysílané ze satelitu a na úspěch svého předchůdce má navázat nabídkou rozsáhlé výbavy. Pro diváka, který si přeje přijímat výhradně nekódované programy, tak firma klade důraz na úplnou výbavu boxu.

Proto má box F2-Fox jeden optický digitální výstup, dva konektory scart a oddělený výstup pro video signál (ozn. FBAS). Příznivci rozhlasového vysílání přivítají oddělený výstup pro zvukový signál. Pro nahrávání aktuálního software je box vybaven sériovým rozhraním. Box má rozsáhlé a komfortní ovládání s elektronickým programovým průvodcem EPG. Funkce časovače umožňuje automatické zapínání a vypínání boxu.

Při veškerém komfortu je pro firmu Humax u tohoto modelu právě tak důležitá jednoduchá obsluha boxu. Nové, intuitivní ovládání pomocí menu, obvyklá automatická (první) instalace a předprogramování nejdůležitějších satelitních pozic neobyčejně snadno divákovi odhalí přednosti digitální televize. Integrovaná dětská pojistka slouží k znepřístupnění určitých programů pro neoprávněného uživatele. Pět seznamů oblíbených programů poskytne u tohoto boxu jistý přehled, deset jazyků menu nabídne potřebný komfort.

Díky přehlednému displeji na čelní straně boxu se divák může informovat o aktuální pozici (umístění) programu. Současně je box vybaven nejdůležitějšími funkcemi pro „navigaci“ (řízení, ovládání) k přímé obsluze boxu. Box je pro sortiment boxů FTA impulsem směrem k vyšší úrovni.

Boxem F2-Free firma vytvořila ve svém programu model FTA pro výhodný přechod k digitální televizi. Box F2-Fox se jako jeden z prvních, (v současnosti dodávaných boxů firmy), opírá o výkonnou platformu Neo digitálního specialisty. Platforma Neo zahrnuje vedle zřetelně vyšší výkonnosti boxu i nové označení, intuitivní obsluhu běžného software, který bude napříště ustaven jako standard u všech boxů firmy Humax.

Box F2-Fox lze již nyní dostat v německých specializovaných obchodech. Digitální box bude nabízen za cenu 159 EUR.


Zdroj: www.digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/588/humax-uvadi-na-trh-box-f2-fox/