Prima omlazuje diváky
Autor: (vla), istrategie.cz , e-mail: info@istrategie.cz Přidané: 17.02.2004
Prima TV se pouští do nového boje s konkurencí. A chce oslovit další cílovou skupinu.
Programové oddělení Primy představilo nový projekt zaměřený na mladší diváky. Půjde o lifestylový magazín s názvem H.i.t. Pořad je obvyklou směsí hitparád, informací, rozhovorů, anket a soutěží. Na obrazovce se objeví poprvé 6. března. Moderátorkou se stala Michaela Maurerová.

„Pořad přímo pro mladé v našem vysílání dlouhou dobu chyběl,“ uvedl Miloš Zahradník, ředitel programu. Při pohledu na schéma Primy je patrné, že právě mladým divákům věnuje Prima v poslední době značnou pozornost. Odpolední seriály Beverly Hills a Melrose Place jsou jasným důkazem. O inzertně zajímavou cílovou skupinu mladých bojují všechny televize.

Veřejnoprávní ČT po z hlediska sledovanosti nepříliš zdařilém Letadle diskutuje nyní nad úspěšností nového pořadu Pomeranč. TV Nova provedla před nedávnem relaunch svého pořadu Eso. Zejména mladé přitáhne Nova také s novým licencovaným formátem reality show Česko hledá Superstar.

Pořady z kategorie reality programming jsou trendem, na který se v zahraničí v současnosti nejvíc sází. Kromě nejrůznějších hitparád, hudebních magazínů a seriálů se vyrábí i speciální publicistika orientovaná například na klubový život. Mladí diváci si dále oblíbili také kontroverzní pořady. Tak je například dnes v USA velkým hitem tzv. make over formát a nejrůznější reality programy cílené na společenské minority.

Zdroj: (vla), iStrategie.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5885/prima-omlazuje-divaky/