Dr.Dish@TV opět zítra – ve středu 9.7.2003
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 08.07.2003
Zítřejší středeční večer bude patřit letos již druhému obnovenému vysílání satelitního magazínu DrDish@TV. Ten se vrátil po více jak dvouleté přestávce na satelit poprvé letos na jaře, 14.5.2003. Duchovním otcem tohoto magazínu je Christian Mass – dr.Dish (dr.Talíř), známý satelitní odborník a šéfredaktor odborného dvouměsíčníku TELE-Satellit International. Opět jako v poslední televizní relaci jej na obrazovce doplní a vše do angličtiny přetlumočí další odborník - Christian Graf.

Vysílání navazuje na původně analogové vysílání z Koperniku 3 před více jak čtyřmi roky. Z finančních důvodů pak proběhlo ještě několik relací pouze na internetu, ale pak od září 2001 byla dlouhá přestávka, vyplněná hledáním sponzora. Nyní je to společnost Telenor, která financovala již květnový satelitní přenos a tak opět můžeme vysílání naladit:

ve středu 9. července 2003 v 19.00 – 21.45 hod. na družici Intelsat 707 (1,0 st. záp., tedy tam, kde vysílá JOJ TV, TA3 a MusicBox), na tr. 11,596 H, SR 6110, FEC 3/4.

Pro ty, kteří nemohou vysílání sledovat ”live” ze satelitu bude připravený záznam na internetu jako live video stream na adrese:

mms://stream2.jay.net/drdish56kbps
mms://stream2.jay.net/drdish128kbps

Celá relace DrDish@TV se vysílá dvojjazyčně, v němčině a angličtině. Po ukončení relace krátce před desátou večerní pak Dr.Dish bude opět osobně odpovídat na dotazy k satelitnímu příjmu na telefonu +49-172-8176286.

Když jsme už zmiňovali poslední, květnovou relaci, tak ta satelitní fanoušky trochu zklamala. Doufáme, že tentokrát bude mít magazín rychlejší spád, představí se více novinek. Minule byla nabídka receiverů chudší, takřka chyběly důležité doplňky a příslušenství, jako jsou aktuátory, pozicionery, konvertory, ani paraboly nebyly ve větší míře zmiňovány. Také bychom uvítali DX okénko se zajímavými úlovky na orbitě. Na druhou stranu jsme ale asi všichni rádi, že se vůbec obnovilo vysílání přes satelit, dostupné tak v jednom okamžiku tisícům diváků v Evropě.

Pokud budete magazín Dr.Dish@TV sledovat, přejeme vám příjemnou zábavu a opět hodně zajímavých informací.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/589/dr-dish-tv-opet-zitra-ve-stredu-9-7-2003/