Stanovisko televízie TA3 k obvineniu z porušenia volebného moratória
Autor: PR Press TA3 , e-mail: info@ta3.com Přidané: 13.03.2004

Televízia TA3 zásadne odmieta tvrdenie kandidáta na primátora mesta Trenčín Petra Nižňanského o porušení volebného moratória pred voľbami primátora mesta.


Spravodajský príspevok TA3 odvysielaný 11. 3. 2004, na ktorý sa kandidát Peter Nižňanský vo svojom tvrdení odvoláva, informoval o pracovnom výjazde ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavla Prokopoviča v súvislosti s plánovaným cestným obchvatom mesta Trenčín.

V uvedenom príspevku odznelo vyjadrenie kompetentných k projektu – ministra Pavla Prokopoviča a zástupcu primátora mesta Trenčín Branislava Cellera, ktorý sa vyjadril výlučne k projektu a možným spôsobom jeho financovania.

Zákon č. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení neskorších predpisov nepovažuje za kampaň, na ktorú sa 48-hodinové volebné moratórium vzťahuje, vysielanie spravodajských a publicistických relácií, ak sa realizujú spôsobom a za okolností ako v čase mimo kampane a sú v súlade s programovou službou.

Vysielatelia sú však povinní zabezpečiť, aby spravodajské a publicistické relácie vysielané počas kampane boli vyvážené a nestranné.

Na základe vyššie uvedených skutočností televízia TA3 považuje odvysielanie spravodajského príspevku v súlade so zákonom.


Olivia Trnkalová, PR manager TA3, 12.3.2004



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/5966/stanovisko-televizie-ta3-k-obvineniu-z-porusenia-volebneho-moratoria/