Satelitní přijímač Humax CI-8140 pro platformu MHP
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 14.07.2003
Od srpna 2003 bude v německých obchodech možné zakoupit satelitní set-top-box podporující platformu MHP, model CI-8140, za prodejní cenu 349 EUR.

Pro rychlé zavedení interaktivního televizního standardu MHP je rozhodující vedle příznivé ceny boxu i rychlost boxu, to může splnit i box firmy Humax. V průběhu veletrhu Anga Cable obdržel tento box od IRT (Institutu pro rozhlasovou techniku) oficielní označení jakosti výrobku s MHP.

Box také sdružuje v sobě komfort, na který je uživatel u firmy Humax zvyklý. Pro příjem i placeného televizního vysílání má dvě rozhraní CI. Televizní program může být uložen do 4000 programových míst. Automatická předvolba jazyka a „uživatelsky přátelský“ programový průvodce EPG, „pomocník“ při instalaci přístroje Wizard („génius, mág“) poslouží k tomu, aby uživatel mohl všechny možnosti boxu plně využít.

Rovněž uživatelsky přístupné je třídění kanálů a vyhledávání programových funkcí a sestavování programů do několika seznamů favoritních kanálů. Pro příznivce techniky je tu zajímavost – DiSEqC je k dispozici nejen ve verzi 1.0 ale i ve verzi 1.2 a 2.0.

Set-top-box je kompatibilní s MPEG2 a podporuje MHP verzi 1.0.2. V boxu jsou integrovány i hry. Platforma MHP je platformou budoucnosti.


Zdroj: [fp], www.digitalfernsehen.de, 01.07.03, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/597/satelitni-prijimac-humax-ci-8140-pro-platformu-mhp/