Licenčná rada riešila problematiku fajčenia a sexuálnych vzťahov na obrazovke
Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 25.03.2004
Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) včera (24.3.2004) začala správne konanie vo veci možného porušenia Zákona o vysielaní a retransmisii televíziou Markíza v relácii HUMOR.SK z 31. januára. Podľa predsedníčky RVR Valérie Agócs bola zábavná relácia označená ako vhodná pre deti od sedem rokov a vysielaná o 17,30 hod, no väčšina príspevkov bola mierená na sexuálne vzťahy medzi mužmi a ženami, prípadne medzi mužmi. Keďže ide len o začiatok správneho konania, výšku možnej pokuty Agócs zatiaľ odhadnúť nechcela.

RVR sa tiež listom obrátila na Radu STV kvôli januárovej relácii Pod lampou, v ktorej počas diskusie väčšina hostí fajčila. Generálny riaditeľ STV Richard Rybníček už po druhom pokračovaní diskusnej relácie fajčenie zakázal, preto licenčná rada iba upozorní Radu STV, aby sa problém neopakoval. "Nehodnotili sme to ako propagáciu fajčenia, ale ako neetické," uviedla pre TASR Agócs.

Na programe rokovania bola aj žiadosť o udelenie licencie na televízne vysielanie spoločnosti NAUTIK TV s.r.o., Bratislava, ktorá by chcela vysielať celoplošne formou káblovej televízie. V tomto prípade Rada prerušila správne konanie a vyzve účastníka konania, aby v lehote do 60 dní odstránil nedostatky podania.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 24.3.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6000/licencna-rada-riesila-problematiku-fajcenia-a-sexualnych-vztahov-na-obrazovke/