Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 22:46:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Diváci sú s programom STV spokojní

  Autor: I.Šimlovičová, Stratégie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 27.03.2004


Slovenská televízia uskutočnila vo svojich priestoroch už po druhý krát divácke fórum. Vzorku 92 respondentov z celého Slovenska vybrala prieskumná agentúra Respond Slovakia tak, aby spĺňala kritériá reprezentatívnosti. Prvé divácke fórum uskutočnila STV koncom minulého roka a týkalo sa najmä hodnotenia jednotlivých krokov reformy. Tento krát prítomní diváci odpovedali (prostredníctvom zelených kartičiek – na znak súhlasu, a červených kartičiek– na znak nesúhlasu) na rôzne otázky súvisiace s novým začiatkom a programom STV a v druhej časti mohli prítomným členom manažmentu STV klásť akékoľvek otázky.

Na otázku: sledovali ste nový začiatok STV 1.1.2004 o 19.30 hod., odpovedalo kladne 72 prítomných respondentov a 16 z nich nový začiatok nevidelo. Takmer všetci sledujú Slovenskú televíziu viac ako minulý rok a jej program považujú za lepší ako bol v uplynulom období. Nové názvy programov Jednotka a Dvojka považuje za lepšie ako predchádzajúce STV1 a STV2 až 79 prítomných a 13 respondenti s nimi nesúhlasia, hoci viacerí priznali, že v hovorovej reči tieto názvy už dlhší čas používajú. Nové logo sa páči 72 respondentom a nepáči sa desiatim z nich.

Na otázku, či divákom chýbajú na obrazovke hlásateľky väčšina odpovedala záporne (79), preto vedenie televízie obnovenie tejto profesie nezvažuje.

Verejnoprávnosti sa týkala otázka, či by STV mala vysielať programy pre masového diváka, teda také, ktoré pozerá väčšina platiacich koncesionárov kladne odpovedalo 74 prítomných. Sála sa zazelenala aj pri otázke, či sú diváci spokojní s filmami, ktoré STV od nového roku vysiela (83), ako aj pri otázke, či si myslia, že manažment pod vedením Richarda Rybníčka robí svoju prácu dobre (88). Rovnako reagovali diváci aj na to, či by mali byť potrestaní vinníci, ktorých konanie z minulosti vyústilo do súdnych sporov, ktoré ohrozujú súčasnú STV.

Virtuálne štúdio, ktoré je stálou témou a bolo viac krát medializované v súvislosti s finančnými nákladmi na jeho zaobstaranie, ako aj s rôznymi reakciami na jeho vizuálny efekt, považuje za prínos až 80 divákov. Konkrétne scénu spravodajstva (s otáčajúcou sa zemeguľou) kladne hodnotilo až 74 prítomných a spravodajstvu ako takému dôveruje až 84 respondentov.

Naopak, červenú kartičku použila viac ako polovica (53) pri otázke či bolo obsadenie hercov v programe Pošta pre Teba chybou. Jednu z najviac kritizovaných relácii Vadkerti talkshow, ktorú STV vysiela tri krát v týždni, by chcelo vidieť častejšie - 5 dní v týždni 23 opýtaných, záporne sa vyjadrilo 54.

Podľa generálneho riaditeľa STV Richarda Rybníčka bude STV v tomto projekte pokračovať aj v budúcnosti: „Tento spôsob priamej komunikácie s divákmi je pre celý manažment STV veľmi prínosný. Táto spätná väzba nám pomáha programovať televíziu podľa požiadaviek a pripomienok divákov.“ Aj preto riaditeľ v úvode vyzval prítomných divákov, aby vedenie „nešetrili“ v svojich postojoch a otvorene reagovali na všetky otázky: pozitívne aj negatívne.

Svoju účasť na diváckom fóre pozitívne zhodnotilo 90 prítomných divákov a považujú za zmysluplné a užitočné, že sa manažment s nimi o programe radí.


Zdroj: Ivana Šimlovičová, Stratégie on line, 26.3.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2004 • Šmejc vytáhl do boje proti Železnému
27.03.2004 • ČRo 4: Stanice pro mladé, která jen tak nebude
25.03.2004 • Licenčná rada riešila problematiku fajčenia a sexuálnych vzťahov na obrazovke [ 1 ]
25.03.2004 • Saban jmenoval nového šéfa ProSieben
23.03.2004 • Na dnešní schůzi sněmovny vyvrcholí spor o poplatky
17.03.2004 • O televizní poplatky se hraje podivná hra

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist