RVR začala správne konania voči STV a TA3
Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 08.04.2004
Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom včerajšom zasadnutí jednohlasne menovala za hovorcu RVR riaditeľa kancelárie Petra Abraháma. Rada včera začala správne konania voči Slovenskej televízii (STV) vo veci možného porušenia zákona v súvislosti s nezreteľným oddeľovaním upútavkových blokov v dňoch 3. a 5. februára. STV tiež mohla porušiť zákon nezreteľným oddelením začiatku upútavkového bloku, ktorý odvysielala v prestávke programu Svadba snov 13. februára. Podobne rada skúma, či STV porušila zákon, keď zaradila do tohto programu reklamu v umelo vytvorenej prestávke.

Takisto začala RVR správne konanie voči TA 3 vo veci možného porušenia zákona v súvislosti s príspevkom o preventívnom zdravotníckom centre na Tehelnej ulici, kde mohlo ísť o skrytú reklamu. Rada sa oboznámila s požiadavkou poslaneckého prieskumu NR SR týkajúcou sa medializovaných informácií v denníku Nový čas o tom, že TA3 vysiela bez platnej licencie.

Od problému s pridelením licencie ubehli už tri roky - premlčacia doba, počas ktorej nikto proti tomu nenamietal. Okrem toho je rada podľa hovorcu a riaditeľa kancelárie RVR Petra Abraháma povinná chrániť záujmy vysielateľa, keď koná v dobrej viere. RVR poverila predsedníčku rady spracovaním a doručením stanoviska k tejto téme do mediálneho výboru NR SR.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 7.4.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6040/rvr-zacala-spravne-konania-voci-stv-a-ta3/