Září na HBO
Autor: PR Press HBO, ČR , e-mail: hbo@hbo.cz Přidané: 06.08.2003
Prázdniny se teprve přelomily do své druhé poloviny, my však už máme nový školní rok. Podívejte se s námi, jaké premiéry nás v září čekají na kanále HBO. Tyto novinky mohou sledovat diváci kabelových sítí a satelitní služby UPC Direct.


Premiéry

Zářijová nabídka Nedělních premiér opět zahrnuje top tituly měsíce:

Hlavním titulem je bezesporu první díl filmové trilogie na motivy knih J.R.R. Tolkiena – fantasticko-dobrodružný, 4 Oscary oceněný velkofilm Pán prstenů: Společenstvo Prstenu ( tržby $313,36 mil. v amerických kinech, 90,40 mil. Kč v českých kinech, 972 357 českých diváků). Hrají Elijah Wood, Ian McKellen (X-Men), Liv Tyler (Armageddon), Viggo Mortensen and Cate Blanchett (Téměř dokonalý zločin, Královna Alžběta).

Dalším titulem je opět Oscary oceněný snímek (2 ocenění za nejlepší zvuk a nejlepší střih) Černý jestřáb sestřelen (tržby $108,63 mil. v amerických kinech, 7,59 mil. Kč v českých kinech, 752 993 českých diváků), válečné drama plné akce o zásahu amerických vojáků v Somálsku v r. 1993. Režie Ridley Scott (Hannibal, Gladiátor). V hl. rolích Josh Hartnett (Pearl Harbor), Ewan McGregor (Moulin Rouge, Trainspotting) a Tom Sizemore (Rudá planeta, Pearl Harbor).

Dále divákovi HBO nabízíme film nabitý adrenalinem a akcí - Rychle a zběsile (tržby $144,53 mil. v amerických kinech, 7,12 mil. Kč v českých kinech, 79 059 českých diváků) na motivy článku v časopise o pouličních gangách, které se po nocích prohání v rychlých japonských autech. Hrají Vin Diesel (Černočerná tma) jako boss tohoto gangu, který je v podezření z krádeží drahých elektronických zařízení a Paul Walker jako tajný policejní agent pověřený úkolem odhalit kdo je vlastně zloděj.

Nabídku uzavírá na Oscary nominovaná komedie (v kategorii nejlepší námět a scenář ) Taková zvláštní rodinka (tržby $52,36 mil. v amerických kinech, 1,65 mil. Kč v českých kinech, 13 295 českých diváků). Hrají Gene Hackman (Náhradníci, Nepřítel státu), Anjelica Huston (Věčný příběh, Zlatá číše), Gwyneth Paltrow ( Zamilovaný Shakespeare, Nahoru dolů) a Ben Stiller (Fotr je lotr, Něco na té Mary je). V této komedii se ztracený syn vrací ke své rodině poté co se dozvídá, že jeden ze členů rodiny je nevyléčitelně nemocen.


Do bloku Sobotních premiér patří následující tituly: Kdo hulí ten umí (tržby $31,17 mil. v amerických kinech), teenagerovská komedie v hl. roli s rapperama Method Manem a Redmanem.

Následuje komedie Kluci v mém životě (tržby $30,16 mil. v amerických kinech), v hl. roli s Drew Barrymoreovou (Charlieho Andílci). Dále hrají Steve Zahn a James Woods. Film vypráví pravdivý příběh svobodné matky, jež touží být spisovatelkou. V roce 1968 má již 15 letého syna a prochází neúspěšným manželstvím.

Dalším v pořadí je snímek Interstate 60. Hlavní role v této fantastické komediální „roadmovie“ ztvárnili James Marsden jako Neil a Gary Oldman v roli poťouchlého O.W. Granta, který poslal Neila na stovky kilometrů dlouhou dobrodružnou cestu po neexistující dálnici I 60.

Blok uzavírá snímek Bones, nervy drásající horor, kde se v hlavní úloze mrtvého muže prahnoucího po spravedlnosti objeví černošský raper Snoop Dogg (Training Day, Tvrďák).


Premiéry v původním znění s titulky

Na HBO jsou titulkované premiéry plánovány na každé pondělí ve 20:00 hod. Zářijová nabídka je následující: Gosford Park, Prokletí žlutozeleného škorpióna, Jedinečný, Training Day a Co horšího se může stát.


HBO Klub

HBO Klub je dvojitý program na společné téma (herecký profil, žánr, stejný režisér atd.).

První Klub je věnován romantickým komediím v hl. roli s Johnem Cusakem: Zlatíčka pro každého, Lásce na stopě.

Druhým Klubem jsou westernové tituly: Psanci Ameriky a Texas Rangers.

Třetí Klub obsahuje filmy s Hugh Jackmanem v hl. roli: Swordfish: Operace Hacker a Animální přitažlivost.

Společnou tématikou dalšího Klubu jsou turné rockových kapel v 70. a 80tých letech: Rocker a Na pokraji slávy.

Posledním Klubem jsou filmy v hl. roli s Freddie Prinzem JR.: Vzhůru nohama a Letní vzplanutí.


Každý pátek ve 20:00 hod HBO uvádí blok filmů tzv. Poslední páteční šance, v němž mají předplatitelé možnost shlédnout některé z nejlepších filmů naposledy v hlavním vysílacím čase. V září to budou tituly: Vzpomínka na Titány, Po čem ženy touží, Pošli to dál a Životní zkouška.


Tento přehled připravila společnost HBO Česká republika, www.hbo.cz.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc srpen anebo na září. Nyní máme pro vás novinku, poprvé u nás najdete i program TV Romantica na měsíc srpen, stanice, která mění svou tvář. A jak už víte, na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/635/zari-na-hbo/