ITV, Channel 4 a Channel 5 zůstávají zakódované
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 11.08.2003
BSkyB se chystá „vypnout” kanály ITV, Channel 4 a Channel 5 hned jak dokončí svou nejnovější ochranu proti hackerům – rozesílání svých nových (tmavě modrých) přístupových karet platícím divákům, a změní své kódování.


Jakmile tuto proceduru ukončí (podle odhadů Sky se to předpokládá spíše v řádu týdnů než měsíců), 600 tisíc diváků pak již nebude moci sledovat zakódované kanály pouze s kartami „free-to-air“ – to byly karty, které zahrnovaly také kanály BBC, které jsou v současnosti již vysílané ze satelitu Astra 2D. Tyto karty dříve společnost BBC financovala - do té doby, než se rozhodla vypustit kódované služby.

Kanály ITV, Channel 4 a Channel 5 budou úplně zakódované - bude nutno tedy nedobrovolně platit za zvláštní karty „free-to-view“.

Jestliže tyto tři kanály nezmění své rozhodnutí a nezačnou samy platit za tyto zvláštní karty, tak divák bude moci již brzy sledovat ze satelitu kanály ITV, Channel 4 a Channel 5 pouze v rámci abonence Sky. Nejlevnější měsíční předplatné Sky přitom činí 12,5 libry.


Zdroj: Branislav Pekic, TSI č. 29/2003, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/646/itv-channel-4-a-channel-5-zustavaji-zakodovane/