Nové televizní programy pro polské diváky
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 12.08.2003
Diváci v Polsku, kteří ještě před deseti lety měli pouze dva státní programy, nyní mají široký výběr, protože dvě největší komerční stanice rozšiřují svou nabídku.



Společnost TVN (mediální skupiny ITI) již vysílá programy TVN7, TVN24 (pouze zpravodajství), TVNMeteo a plánuje zahájit vysílání ITVN a programu věnovaném zdraví a kráse.

Společnost Polsat má spustit Polsat 4 a chystá se zahájit vysílání Polsat Sport a programu pro zahraničí. V závěru t. r. se očekává ještě osm dalších tématických kanálů – v polštině.

Další operátoři vyvíjejí také aktivitu: společnost HBO připravuje program Spectrum, kanál akčních filmů AXN a HBO3.

Zone Vision zahájí vysílání kanálu Comedy.

Polská verze Planete Thalassa od Multithematique má své zahájení naplánováno na příští rok.

Kino Polska, věnované polským klasickým filmů bude mít svůj debut na podzim.

Na trh vstupují i noví „hráči“. Comtica, výrobce software, už za týden, tj. 18.8.2003 spustí svůj interaktivní kanál - 4fun.tv. Tato stanice by měla oslovit diváky ve věku od 18 do 25 let a její vysílání budou tvořit rozhovory s populárními osobami, interaktivní hry, reality show, zábavné pořady a videoklipy podle volby uživatele. Stanice očekává, že se stane úspešnější než podobně zaměřený kanál iTV od Legion Polska/Media Net, který dnes přijímá 1 mil. domácností v Polsku prostřednictvím DTH paketu Cyfra+.


Zdroj: Branislav Pekic, TSI 32/2003, 10. 8. 2003, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/649/nove-televizni-programy-pro-polske-divaky/