Humax předvede na veletrhu IFA řadu novinek
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 15.08.2003
Firma Humax prezentuje na letošním veletrhu IFA v Berlíně novinky ze svého osvědčeného sortimentu přijímačů, ale i z další oblasti spotřební elektroniky, která je pro firmu nová – LCD obrazovky pro domácí kino.


Firma klade důraz na dvě stěžejní oblasti elektroniky a předvádí nový box nejen z oboru příjmu terestrického, kabelového a satelitního vysílání, ale i výrobky ze sortimentu HIFI techniky a domácího kina. Na veletrhu bude veřejnosti poprvé představen rekordér DVD model DRP-560V a plně digitální receiver AV typ AVE-750R. Kromě toho návštěvník veletrhu uvidí u firmy Humax televizory s obrazovkami LCD různých úhlopříček.


Domácí kino budoucnost

„Scénář“, který se brzy stane skutečností, vypadá následovně: na obrazovce LCD o velikosti úhlopříčky až 50 palců si divák prohlédne obsah nosiče DVD, který vložil do přístroje DV-1000T. Občas také může bez problémů přepnout do terestrického módu, hudební prožitek mu zprostředkuje digitální AV receiver, AVE-750R. Pro filmové fanoušky nalezne v systému domácího kina své místo rekordér DVD, DRP-560V. Rekordér DVD zaznamenává na formáty DVD+R a DVD+RW a filmy přehrává ve všech komerčně úspěšných formátech DVD.


Televizory s plochou obrazovkou

V oblasti LCD firma prezentuje čtyři televize LCD s obrazovkou s různými úhlopříčkami od 37 do 50 palců. V televizorech je kromě toho integrován box DVB-T, uživatel tak může v budoucnosti ušetřit dodatečný digitální přístroj.


Box pro Premiere

Firma předvádí svou aktuální řadu boxů pro příjem Premiere. Model BTCI-5900 je také ve variantě satelitní a kabelové, které se již na trhu etablovaly. Řada se rozšíří o model PR-Fox, rovněž ve variantě satelitní a kabelové. Oba typy přístrojů mají integrován systém CA Nagravision a disponují pamětí pro 4000 programů. Satelitní box je připravený na systém DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a 2.0. Pro dřívější zákazníky Premiere, kteří si zakoupí box BTCI-5900, zůstává vše při starém, box využijí i nadále, i když se změní kódovací systém. Noví zákazníci, majitelé tohoto boxu, však mohou program Premiere dekódovat díky dekodéru Nagravision.


Terestrický příjem budoucnosti



Na veletrhu IFA firma předvádí své nové kombinace přehrávače DVD a boxu DVB-T, na veletrhu nesmí chybět model DV 1000 T a také stále žádaný F2-1001 T. Prezentace boxů DVB-T bude doplněna terestrickou variantou boxu s pevným diskem PVR 8000.




Příjem satelitní a kabelový

Také v oblasti techniky satelitního a kabelového příjmu firma přináší novinku: box s pevným diskem, PVR 9100. Tento rekordér, stejně jako předchozí typ PVR 8000, má dvojitý tuner (twin) a vyměnitelný díl s pevným diskem. Dvě rozhraní USB a integrovaný multimediální přehrávač firmy Microsoft rozšiřuje jeho vybavenost. Firma poskytne i přístroj na bázi platformy MHP a představuje box MHP, model CI-8140, který lze od srpna zakoupit u německých odborných prodejců za cenu 349 EUR.


Zdroj: [hs], www.digitalfernsehen.de, 08.08.03, volně upraveno a zkráceno..

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/657/humax-predvede-na-veletrhu-ifa-radu-novinek/