Pojišťovna štěstí lámala rekordy
Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 15.12.2004

V neděli večer jsme se definitivně rozloučili s hrdiny seriálu Pojišťovna štěstí. Jejich příběh se sice uzavřel již před týdnem, včera jsme si však připomněli, jak se tento nejsledovanější seriál roku natáčel.


„O tom, co jste ještě v Pojišťovně štěstí neviděli a neslyšeli! Vše, co bylo doposud o velkém televizním románu tajné,“ byl podtitul filmu o díle, které se stalo nejsledovanějším seriálem roku 2004. Fanoušky Pojišťovny štěstí proto pochopitelně zajímal i pohled za kameru – dokument o natáčení, který Nova vysílala v neděli 12. 12. ve 20:00, sledovalo 2770 tisíc diváků (kategorie dospělí 15+), což je 59% těch, kteří se rozhodli strávit nedělní večer před televizní obrazovkou. Mezi diváky bylo více žen – celkem 1692 tisíc, jejichž podíl na sledovanosti dosahoval 64%. Z mužů, kteří sledovali televizi v neděli večer, dalo přednost dokumentu o Pojišťovně štěstí 53%, tj. 1078 tisíc.

Velký televizní román Pojišťovna štěstí si na své konto může připsat několik nej…:

- v nejširší cílové skupině dospělých a dětí, tedy diváků starších 4 let, je Pojišťovna štěstí absolutně nejsledovanějším seriálem všech televizních stanic za celou dobu měření televize peoplemetry od roku 1997. Pojišťovna štěstí a TV Nova obsazuje první místo na žebříčku nejsledovanějších českých televizních seriálů

- v kategorii dospělých nad 15 let je Pojišťovna štěstí nejsledovanějším televizním seriálem roku 2004

- jeho poslední, 13. díl, je třetím nejsledovanějším pořadem roku 2004 na všech tuzemských televizích (předstihl ho pouze novoroční film Kameňák a Televizní noviny, vysílané o tři dny později)

- nejvyšších hodnot sledovanosti bylo v případě Pojišťovny štěstí dosaženo i přes handicap dvakrát vkládané reklamy, která se do celkové sledovanosti každého dílu započítává a tím snižuje naměřené hodnoty.


Tiskové oddělení TV Nova, 14.12.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6636/pojistovna-stesti-lamala-rekordy/