Největší Čech vstoupil do druhého týdne nominací
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 12.01.2005
Volba nejvýznamnější osobnosti naší historie i současnosti se již rozběhla naplno. Jen prostřednictvím internetu každý den přibude přibližně deset tisíc nominací. Mezi prvními sty nominovanými na webových stránkách projektu figurují panovníci, vědci, spisovatelé, hudební skladatelé, ale také politici, sportovci i populární osobnosti. Více jsou zatím zastoupeni muži, žijících osobností je v první stovce přibližně čtvrtina.

Pořadí se neustále mění, rozdíl několika málo hlasů dělí v tuto chvíli např. Jaromíra Jágra od sv. Anežky. Náš slavný hokejista si však zatím vede hůř než jeho kolega Wayne Gretzky, který se umístil jako desátý nejvýznamnější Kanaďan. Pořadím českých osobností veřejnost jistě ještě několikrát zamíchá a konečný výsledek nominační fáze výrazně ovlivní přičtení hlasů z SMS zpráv a hlasovacích kuponů.

Chcete ovlivnit výsledek volby stovky nejvýznamnějších osobností? Do 31. ledna můžete nominovat až 10 různých osobností, které se narodily, žily nebo působily na území Čech, Moravy a Slezska a významně se zasloužily o společenství žijící na tomto území a ovlivnily jeho život.

Podrobné informace o projektu jsou uvedeny na webových stránkách: www.nejvetsicech.cz


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6691/nejvetsi-cech-vstoupil-do-druheho-tydne-nominaci/