Čtyři svatby a jedna rvačka na BBC Prime!
Autor: PR Press BBC Prime , e-mail: martin.maruniak@gci.cz Přidané: 09.02.2005

Od svatebních zvonů až po boxerské ringy - BBC Prime tento měsíc vyzvání na kostelní zvony a na znamení přerušení hry a slaví 20. výročí svého seriálu EastEnders (Lidé z Východního konce).


Kromě pravidelného EastEnders Classics (každá sobota a neděle ve 13:30 CET) uvádí BBC Prime do programu jeden večer speciálního vysílání EastEnders, které připomene některé z největších svateb, které se konaly na Albert Square, a jednu z mnoha potyček U královny Viktorie.

Pokračování začínají v sobotu 19. února ve 20:30 CET, kdy vám BBC Prime nabídne epizodu, ve které Grant Mitchell (Ross Kemp) zařizuje svatbu se svou dívkou, Sharon Watts (Letitia Dean), aniž by ona o tom věděla! Když to Sharon až v den svatby zjistí, je přinejmenším v šoku. Vdá se nakonec? 11 milionů diváků ve Velké Británii se to dozvědělo den po vánocích v roce 1991 a vy se to můžete dozvědět na BBC Prime také.

BBC nechá překvapení stranou a přenese se s vámi do roku 1997 na svatbu mezi Ricky Butcherem (Sid Owen) a Biancou Jackson (Patsy Palmer), která se málem nekonala. Po předsvatebním pánském večírku za kanálem ve Francii se Ricky a jeho kamarádi probudí do svatebního dne plni nejistoty, zda jsou už zpět v Anglii anebo stále ve Francii. A mezitím Bianca čeká v kostele...

Odpočítávání tisíciletí nebylo jedinou věcí, která Británii 31. prosince 1999 na okamžik zastavila. Přes 20 milionů diváků v celém Spojeném království si dalo chlazené šampaňské a naladilo si prolhanou svatbu Iana Beala (Adam Woodyatt) s Mel Healy (Tamzin Outhwaite). Ačkoli měla Mel pochybnosti o své lásce, přesto se hodlala za Iana vdát pro dobro Ianovy dcery. Ale Ianovo zoufalství z toho, že se ožení s Mel, ho vedlo k tomu nejhoršímu podvodu. Více se dozvíte na BBC Prime.

Opět na vánoce, ale tentokrát v roce 2003, se má Alfie Moon (Shane Richie) oženit s Kat Slater (Jessica Wallace), když se přizná, že stále ještě nemá doklady o rozvodu svého předchozího manželství. Jak se z toho Alfie, obklopen svatebními hosty a s oddávajícím připraveným zahájit sňatek, vyvleče?

A pak přichází na řadu akce. Životu v East Endu vládne rodinná loajálnost, kterou nevyhnutelně přeruší hádky a hašteření, když příběh sám zkouší své postavy až k hranicím možností. Hostinec U královny Viktorie už za všechna léta své existence zažil mnoho rvaček. V tomto speciálním vysílání EastEnderů vybuchne napětí mezi bývalými milenci Anthony Truemanem (Nick Bailey) a Kat Slater a obě rodiny Slaterů i Truemanů se na sebe vrhnou jako v bezchybné klasické bitce.


Mark Macdonald, Senior Press & Publicity OfficerInternational Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, PR/komunikace v ČR, GCI Praha, 9.2.2005



Doplnění redakce:

Díky dobré spolupráci se zastoupením této oblíbené satelitní a kabelové televize přinášíme pro vás podrobné měsíční programové přehledy této stanice. Přehled je kompletní, v angličtině, a kromě časových údajů a stručného popisu děje obsahuje i např. číslo dílu či série, a co je pro našeho diváka to nejdůležitější - najdete v něm i označené všechny pořady, které se budou vysílat s českými titulky. K některým pořadům (jsou označené v měsíčním přehledu zkratkou CZ) jsou totiž vysílané české titulky v digitálním streamu, které se sami detekují a lze je navolit na některých receiverech modernější konstrukce, případně se navolí ručně na str. 881 v teletextu. Základní originální řeč jazykového doprovodu je samozřejmě angličtina.

Program uveřejňujeme zde v sekci TV download, kam jste si už jistě zvykli chodit i pro jiné týdenní a měsíční programové přehledy. Je zde vyvěšený ke stažení vždy s určitým časovým předstihem, nyní zde najdete aktuální únorovou i březnovou verzi.

Jako obvykle je přehled zpracován ve formátu PDF, přičemž free software Acrobat Reader, který vám poslouží k prohlížení a vytištění na tiskárně, si můžete stáhnout také v této sekci TV download. Před zahájením tisku bychom vás ale chtěli upozornit na to, že konkrétně měsíční přehled BBC Prime je velmi podrobný a rozsáhlý a i například únorový, kdy má měsíc jen 28 dní, obsahuje 65 (!) stran textu. Soubor je pro snazší stažení zabalený do formátu ZIP.

Pokud se jedná o vysílání stanice BBC Prime, zopakujeme to, že je dostupné pro abonenty některých kabelových sítí v ČR a SR a od května 2003 je také v satelitní platformě UPC Direct. Zde ji naladíme ze satelitu Astra 1G na pozici 19,2 st. východně na tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461. Vysílání je kódované v systému CryptoWorks a bylo hned od začátku dostupné na kartu UPC Direct základní nabídky pro ČR (Rodina), Slovensko i Maďarsko.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6776/ctyri-svatby-a-jedna-rvacka-na-bbc-prime/