Na kabelovce bude čistá Prima
Autor: Plzeňský deník , e-mail: info@plzenskydenik.cz Přidané: 19.03.2005

Uživatelé programové nabídky Mini kabelové televize Karneval Media si budou moci na konci března navolit na televizoru dva programy TV Prima - jednu se vstupy regionální televize ZAK a druhou bez jejích vstupů. Zatím je v nejnižší nabídce kabelovky, kterou využívá přes 15 tisíc domácností na Plzeňsku, jen varianta se vstupy TV ZAK.

„Je to ze zákona naše povinnost. Abychom ale vyhověli i přáním zákazníků, kterým regionální vstupy vadí, bude do nabídky zařazena ještě v březnu druhá varianta Primy. Zákazníci si budou moci vybrat podle preferencí," uvedl obchodní ředitel Karneval Media Dušan Jelínek. Vybrat si zatím mohli jen ti zákazníci, kteří využívali vyšší a zároveň dražší nabídky Komplet. Tam vysílá Prima se ZAK na kanálu R8 (191,25 MHz) a čistá Prima pak na K68 (847,25 MHz).

Konkurenční kabelová televize UPC, která má v Plzni tisícovky klientů v části Doubravky, Lochotína a Vinic o zařazení čisté Primy do svých nabídek zatím neuvažuje. Nabízí ji jen s regionální televizí. Tato kombinace některým divákům vadí. TV Prima, přestože ví, že svůj kmitočet sdílí s regionálními televizemi, totiž v jejich vysílacím čase zařazuje dlouhé pořady i s vědomím, že je nebudou moci desetitisíce diváků kvůli oprávněným vstupům regionálních televizí dokoukat. To platí i pro domácnosti, které přijímají signál z antény.

Ty se dočkají nepřerušovaných programů Primy na podzim. V současnosti totiž probíhají jednání, jak sdílení stejné frekvence vyřešit.


Zdroj: Plzeňský deník - 14.3.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6893/na-kabelovce-bude-cista-prima/